5 причини да поставим електрическа камина у дома

Харесвате ли красивата гледка на непрестанно движещия се огън в камината, светлината и топлината на пламъците, звукът на пукащи дърва? Напомня ли ви всичко това на зима, сняг, пъстри вълнени чорапи, кресло с одеяло, чаша чай и книга на масичката до креслото?

Или може би си представяте сняг на парцали и брулещ вятър, докато камината пращи, а вие седите прегърнати с вашата половинка на дивана срещу телевизора и гледате любимия си филм?

Мислите си, че всичко това може да се случи само между стените на някоя къща, нали? Ето и нашите 5 причини да поставите електрическа камина в модерния си градски апартамент.

Ще създадете романтична атмосфера

Камината отдавна не е привилегия само на собствениците на къщи и вили. Нека ги оставим сами да решават проблемите си с осигуряването на дърва, въглища, и други отоплителни материали, както и да се грижат за редовното почистване и поддържане на камината си и пространството около нея.

За модерния градски дом ние ви препоръчваме да си закупите електрическа камина, която по нищо не отстъпва на комфорта и уюта на живия огън. Eлектрическа камина стил рустикДори да живеете в малък по размери апартамент, вие може да вградите камината си в стена, колона, ТВ секция или бюро или просто да я окачите на стената като декорация.

Предлагат се и съвсем компактни свободностоящи модели камини, които въпреки малкия си размер, пак могат да излъчват топлина.

Разнообразието от форми и размери на електрическите камини ще ви позволи лесно да намерите точното им място, а модерната технология на пламъка ще внесе усещането за истински огън и топлина в интериора ви.

Ще внесе стил и уникалност в дома ви

Ако живеете в по-голям и просторен апартамент, не пропускайте възможността да си закупите електрическа камина с облицовка. Облицовката се монтира пред стената, а вие имате избор между дървена или каменна облицовка, в зависимост от стила, който желаете да постигнете в обзавеждането на дома си – винтидж, селски, традиционен или по-модерен.

Освен модела и цвета на облицовката, можете да избирате и дали да има стъкло пред пламъците, както и дали да бъде опушено или не. За най-технологично настроените камините се предлагат и с мултимедийна облицовка, в която можете да вградите шкафче за книги или компактдискове, а върху предвидената полица можете да поставите телевизор.

Можете да контролирате силата на пламъците с едно натискане на дистанционното, да променяте цвета им от жълт на син, или да ги комбинирате, Електрическа камина с мултимедийна облицовкада увеличавате или намалявате топлината, излъчвана от камината, да пускате или спирате звука на горящите дърва.

Какво по-хубаво от това да седите със семейството или приятели на трапезата си, в приятната обстановка на своята дневна и да се чувствате прекрасно, заобиколени от тяхната обич, комфорта на жилището си и топлината на камината си?

Лесен монтаж и поддръжка

Електрическите камини имат още едно предимство пред традиционното отопление на дърва – те се нуждаят само от електричество, за да работят, и то съвсем стандартен ток. Няма почистване, изхвърляне на пепел, търсене на място за складиране на дърва, носене на тежки кофи с дърва до камината, нужен ви е само контакт.

При това, доста модели ползват LED технология за работата на пламъка, така че със сигурност няма да натоварят месечната ви сметка за електроенергия.

Функциите отопление и осветление могат да работят независимо една от друга, помислено е за защита от прегряване, а много модели освен с дистанционно управление, разполагат и с механични бутони за регулация на температурата.

Някои камини използват фронтален поток на въздуха, а други – вертикален и в зависимост от това, трябва да предвидите достатъчно място покрай тях, за да им осигурите нормална работа.

Безопасност и грижа за околната среда

Най-важният елемент в електрическите камини, безспорно е техният нагревателен елемент. Въпреки че излъчват топлина, някои модели камини не са горещи при пипане и съответно не могат да причинят изгаряния. Това ги прави безопасни за монтаж в апартамент, в който има малки деца или домашни любимци.

Разбира се, прочетете внимателно инструкцията за монтаж, и се уверете, че камината ви е правилно и добре закрепена, за да издържи евентуално събаряне или да устои на падане. Окачена електрическа камина

Употребата на ток вместо дърва пък прави електрическите камини щадящи към околната среда, тъй като на практика те не замърсяват въздуха с вредни емисии. Тьй като освен отоплителна, електрическите камини имат и декоративна функция, при желание и за атмосфера те могат да се ползват и вечер през лятото, с изключена функция за отопление, разбира се.

Свободностоящите модели камини, както и тези за окачване на стената, лесно могат да бъдат пренасяни от едно помещение в друго. Това ви дава свободата да променяте интериора си според нуждите си и ви спестява финанси.

Разнообразие от избор на модели и аксесоари за електрически камини

Закупуването и монтажът на електрическа камина в дома или офиса ви ще внесе търсения реалистичен ефект на уютна и истинска камина с топъл огън, подклаждан от горящи дърва, но вие можете допълнително да засилите този ефект с подходящите аксесоари.

Поставете ажурна решетка, поставка с истински дърва или прибори за камина към моделите електрически камини с облицовка, украсете ги с подходящи скулптури или декорации, и ще получите едно наистина райско кътче в дома ви, извор на щастие и задушевни семейни моменти.

Вместо финал

Размечтахме ли ви дали да поставите електрическа камина в дома си?  В случай, че решихте да си купите камина, свържете се с нашите партньори от ART FLAME, които ще ви консултират най-добре в огромното разнообразие на модели, а и ще ви дадат 2-годишна гаранция на продуктите си.

Ако все още обмисляте варианти за бъдещия си интериор, с цел да си улесните максимално живота, помислете ще има ли камина в бъдещия ви интериор. Само така ще изберете най-оптималното място за нея, и най-подходящия модел според вкусовете ви.

Ако сте решили да купите камина за вграждане, къде ще я вградите – в стена, ниша или колона? Има ли го мястото, или тепърва ще го изграждате? Ако ще бъде комплект камина с облицовка, предвидете си повече свободно пространство, за да си оформите хубав кът за почивка, посрещане на гости или хранене.

И накрая, ако чувствате, че има прекалено много въпроси, на които да търсите отговор в планирането на вашия бъдещ дом, и не можете да се справите сами, свържете се с интериорно студио DY’SIGN.