3 ЛЕСНИ СТЪПКИ ДА ОСВЕЖИМ ДЕКОРА У ДОМА

Пролетта навън е в разгара си, времето се мени постоянно, ту е топло и слънчево, ту е мрачно и дъждовно. Летните дрехи са извадени, зимните са прибрани, а пролетното почистване е приключило и сега навсякъде в дома ви ухае на чисто и свежо.

Но въпреки че изпрахте пердетата, завивките и калъфките на леглата и освежихте диваните, вие чувствате, че в дома ви все пак нещо липсва или не е както трябва? Може би имате нужда от ремонт, но нямате достатъчно време или желание да го правите, нито пък средства?

А може би докато сте чистили, сте забелязали, че котката е прокъсала шалтето на спалнята ви, или че пердето в хола ви е остаряло от пране и употреба? Или пък тези хубави кафяви възглавнички на дивана са вече избелели и ви се иска нещо по-шарено и весело?

Ако отговорът ви е положителен, вие имате нужда да освежите декора бързо, лесно и не много скъпо. В 3 лесни стъпки ще ви покажем как бързо и евтино да направите това.

СМЕНЕТЕ ПЕРДЕТАТА

В 3 лесни стъпки да освежим декора у дома - сменете пердетата!

В магазините за пердета има огромно изобилие от платове – бели, цветни, прозрачни и не толкова, тънки и ефирни, плътни и тежки, на цветя и на геометрични фигури, способни да задоволят и най-капризния вкус.

Консултантите в тях ще ви насочат да изберете най-подходящите за вас, ще ви дадат съвет относно начините на ушиване и аксесоарите, които да изберете към тях, а ако пък не нищо не разбирате от шиене или пък в момента шевната ви машина е развалена, ще ги ушият за вас в най-кратки срокове.

Ако пък имате ограничения в бюджета, тогава преценете в коя стая прекарвате най-много време или къде най-много ви липсва уют, и започнете оттам. Веднъж като започнете да променяте дома си, няма да повярвате колко различен ще изглежда той накрая.

ПОДНОВЕТЕ ЗАВИВКИТЕ НА ЛЕГЛАТА

В 3 лесни стъпки да освежим декора у дома - подновете завивките на леглата

Една нова кувертюра за спалнята никога не е излишна. Тя ще придаде едно съвсем ново излъчване на стаята, в която се прибирате да почивате от напрегнатия ден.

Можете да закупите готова ушита кувертюра според вашия размер или просто да поръчате да ви ушият от желания плат, като не забравяте да предвидите и калъфки за възглавнички. Все пак съобразете се със сезона, когато избирате плата, защото никой не обича през лятото да си оправя леглото с тежка и дебела кувертюра.

Материята трябва да бъде лека и приятна на допир, а дали ще бъде шарена и весела или стилна и едноцветна, зависи само от вашия вкус и предпочитания.

КУПЕТЕ НОВИ ВЪЗГЛАВНИЧКИ

В 3 лесни стъпки да освежим декора у дома - купете нови възглавнички!

Най-лесния и евтин начин да промените интериора, е да купите нови възглавнички – за спалнята или за детската стая, за креслата и дивана в дневната, за столовете в трапезарията или в градината.

Тук можете смело да се развихрите, предложенията в магазините са повече от изобилни. Квадратни, овални, продълговати, по-меки или по-твърди, с форма на сърце, цветни, шарени или не чак толкова шарени – експериментирайте и проявете въображение.

Ако някоя възглавничка чак толкова не ви пасне, винаги можете да я подарите на някоя приятелка или на майка ви, със сигурност няма да ви се разсърдят.

Какво да правим със старите пердета и завивки?

  • Огледайте добре в какво състояние са те, и дали биха могли да се използват повторно. Можете да ги запазите, в случай че решите отново да ги ползвате.
  • Подарете на някой нуждаещ се, който ще им се зарадва.
  • Продайте  ги на символична цена, за да си освободите място в гардероба и да не се затрупвате с ненужни вещи.
  • Занесете ги в магазин, където събират стари текстили, за да ви дадат в замяна отстъпка при следващо пазаруване.
  • Изхвърлете ги на посочените за целта места.

А сега се огледайте! Без да купувате нови мебели или килими, и без да влагате големи средства за ремонт, само с 3 лесни стъпки вие променихте дома си! Той стана по-красив, по-приветлив и дори по- интересен за вас самите, а планувания ремонт го отложихте с поне още година.

Kогато все пак стигнете до ремонта, не се колебайте да потърсите услугите на интериорно студио! То няма да оскъпи или да натежи на бюджета ви, а само ще ви бъде от полза със съвети, плануване и организиране на самия ремонт, както и ще ви спести време, което да ползвате за вас самите!