Детски стаи за принцеси – романтика и лукс по италиански

Разказахме ви наскоро за нашето посещение на най-голямото дизайнерско изложение в света, SALONE DEL MOBILE 2019 в Милано. И, въпреки че оттогава вече мина повече от месец, нашите впечатления са още живи. В тази статия искаме да ви разкажем малко повече за една от фирмите, които споменаваме в предишната ни статия, а именно семейната компания за мебели и дизайн Dolfi.

Детски стаи за принцеси - романтика и лукс по италианскиДвете колекции, които днес се нареждат на върха на цялата гама Dolfi, са FD Collection – серия мебели за съвременни дневни стаи и спални, и колекцията Sogni di Matilde (Мечтите на Матилде) – романтични детски стаи за принцеси и принцове.

Колекциите и от двете серии мебели включват мека мебел, шкафове, тоалетки и гардероби, маси и столове, огледала и осветителни тела – всичко необходимо за един завършен интериор.

Кратка история на компанията Dolfi

Dolfi Giorno 16Италианските мебели Dolfi имат близо 90-годишна история, за каквато българските производители на мебели могат само да мечтаят.

Тя започва през далечната 1932 г., когато Джино Чиаруги основава фабриката Чиаруги близо до град Пиза, Италия. Фабриката е с площ от 3000 кв. метра и произвежда мебели за дневни стаи и спални, като постепенно разширява обхвата си дори извън Италия. Джино Чиаруги създава много работни места за жителите в района, а също така и нови перспективи за развитие на самия тоскански район.

Dolfi LucreziaКъм средата на петдесетте години фирмата има вече около 150 души персонал, но нейния основател загива в трагична автомобилна катастрофа и оставя не само компанията без лидер, но и семейството си, състоящо се от съпругата му и 4 дъщери, без своята подкрепа.

Най-малката дъщеря на Джино Чиаруги се омъжва през 1960 г. и скоро след това поема бизнеса от своите чичовци. Известно време нейният съпруг Франко Долфи работи като търговски представител на мебелите, след което през 1964г. започва да произвежда конзолни маси и огледала с рамки с марката Dolfi, които изнася в цял свят.

Детски стаи за принцеси - романтика и лукс по италианскиПрез 90-те години името Dolfi става световно известно като класически производител на тоскански дървени и тапицирани мебели, символ на класа и стил сред изобилието от нискокачествени и евтини продукти на масовата мебелна промишленост. По това време към компанията, на 19-годишна възраст, се присъединява синът на Франко, който преминава обучение през всички нива в компанията, за да стигне до настоящата си позиция на неин собственик и арт директор.

Философията Dolfi

Dolfi NotteИмето Dolfi окончателно се утвърждава на пазара, като компанията успява да персонализира почти цялото производство. Тя работи почти изцяло по желание на клиента, като се съобразява с неговите предпочитания за размер, цвят и покритие, и дори създава персонални тъкани по желание на клиента, използвайки негов собствен дизайн или лого.

Освен това, всеки етап в производството се контролира внимателно, за да се гарантира краен продукт, отговарящ на всички очаквания и желания на клиента. За всеки свой проект, Dolfi предлага свежи и креативни решения, като всички заслужено се гордеят с най-високо качество на външния си вид и перфектна изработка – част от философията Dolfi.

Към момента Филипо Долфи е основна движеща сила в развитието на марката и компанията. Заедно със съпругата си Антонела, създават колекцията Sogni di Matilde, вдъхновена от дъщеря им Матилде – нежни детски стаи за принцеси, в които малките момиченца могат да живеят и растат в красива среда, да мечтаят и да сънуват романтични сънища.

Всеки един детайл в колекцията, от крачетата на леглата до гардеробите, е внимателно обмислен и създаден с много амбиция, за да се сътвори един качествен и хармоничен дизайнерски продукт.

Докоснете се до интериорните решения за детски стаи за принцеси на компанията DOLFI като разгледате снимките по- долу. Надяваме се те да ви харесат и вдъхновят в обзавеждането на вашия дом.