Детски стаи за принцеси – романтика и лукс по италиански

Разказахме ви наскоро за нашето посещение на най-голямото дизайнерско изложение в света, SALONE DEL MOBILE 2019 в Милано. И, въпреки че оттогава вече мина повече от месец, нашите впечатления са още живи. В тази статия искаме да ви разкажем малко повече за една от фирмите, които споменаваме в предишната ни статия, а именно семейната компания за мебели и дизайн Dolfi.

Детски стаи за принцеси - романтика и лукс по италианскиДвете колекции, които днес се нареждат на върха на цялата гама Dolfi, са FD Collection – серия мебели за съвременни дневни стаи и спални, и колекцията Sogni di Matilde (Мечтите на Матилде) – романтични детски стаи за принцеси и принцове.

Колекциите и от двете серии мебели включват мека мебел, шкафове, тоалетки и гардероби, маси и столове, огледала и осветителни тела – всичко необходимо за един завършен интериор.

Кратка история на компанията Dolfi

Италианските мебели Dolfi имат близо 90-годишна история, за каквато българските производители на мебели могат само да мечтаят.

Тя започва през далечната 1932 г., когато Джино Чиаруги основава фабриката Чиаруги близо до град Пиза, Италия. Фабриката е с площ от 3000 кв. метра и произвежда мебели за дневни стаи и спални, като постепенно разширява обхвата си дори извън Италия. Джино Чиаруги създава много работни места за жителите в района, а също така и нови перспективи за развитие на самия тоскански район.

Към средата на петдесетте години фирмата има вече около 150 души персонал, но нейния основател загива в трагична автомобилна катастрофа и оставя не само компанията без лидер, но и семейството си, състоящо се от съпругата му и 4 дъщери, без своята подкрепа.

Най-малката дъщеря на Джино Чиаруги се омъжва през 1960 г. и скоро след това поема бизнеса от своите чичовци. Известно време нейният съпруг Франко Долфи работи като търговски представител на мебелите, след което през 1964г. започва да произвежда конзолни маси и огледала с рамки с марката Dolfi, които изнася в цял свят.

Детски стаи за принцеси - романтика и лукс по италианскиПрез 90-те години името Dolfi става световно известно като класически производител на тоскански дървени и тапицирани мебели, символ на класа и стил сред изобилието от нискокачествени и евтини продукти на масовата мебелна промишленост. По това време към компанията, на 19-годишна възраст, се присъединява синът на Франко, който преминава обучение през всички нива в компанията, за да стигне до настоящата си позиция на неин собственик и арт директор.

Философията Dolfi

Името Dolfi окончателно се утвърждава на пазара, като компанията успява да персонализира почти цялото производство. Тя работи почти изцяло по желание на клиента, като се съобразява с неговите предпочитания за размер, цвят и покритие, и дори създава персонални тъкани по желание на клиента, използвайки негов собствен дизайн или лого.

Освен това, всеки етап в производството се контролира внимателно, за да се гарантира краен продукт, отговарящ на всички очаквания и желания на клиента. За всеки свой проект, Dolfi предлага свежи и креативни решения, като всички заслужено се гордеят с най-високо качество на външния си вид и перфектна изработка – част от философията Dolfi.

Към момента Филипо Долфи е основна движеща сила в развитието на марката и компанията. Заедно със съпругата си Антонела, създават колекцията Sogni di Matilde, вдъхновена от дъщеря им Матилде – нежни детски стаи за принцеси, в които малките момиченца могат да живеят и растат в красива среда, да мечтаят и да сънуват романтични сънища.

Всеки един детайл в колекцията, от крачетата на леглата до гардеробите, е внимателно обмислен и създаден с много амбиция, за да се сътвори един качествен и хармоничен дизайнерски продукт.

Докоснете се до интериорните решения за детски стаи за принцеси на компанията DOLFI като разгледате снимките по- долу. Надяваме се те да ви харесат и вдъхновят в обзавеждането на вашия дом.