ДЕТСКА СТАЯ ЗА ПОРАСНАЛИ ДЕЦА

Апартамент „Какао“

Апартамент Какао е тристаен, тухлен, с квадратура 122м². Разполага с просторна дневна с кухня с трапезария, съчетана с антре, спалня, детска стая, две бани и две тераси. Тук ще ви представим нашето виждане за универсален, свеж дизайн на детска стая за пораснали деца.

Задачата ни беше да разпределим мебелите в дълго и по-скоро тясно пространство, в което светлина влиза само от едната му страна. Срещуположната му страна граничи с баня, чиято стена така беше изградена от строителите, че навлизаше в детската стая, и попадаше точно пред нейната врата. Влизайки, човек първо виждаше пред себе си стена. Затова, първо разрушихме стената, и после я изградихме отново, като намалихме площта на банята, но спечелихме място в детската стая.

Детска стая за пораснали деца

Гардеробът, който виждате на снимките, заема точно мястото на разрушената стена. Той е специално проектиран за ползване от две деца. Добавили сме четен брой вътрешни чекмеджета, които спомагат за по-добрата организация на дрехите и лесно могат да бъдат разделени поравно.

Двете единични легла са разделени от ракла за прибиране на ежедневни завивки. Раклата е с две врати и може да се отваря от всяка страна. Всяко легло е за матрак 90/190см и разполага с по две големи чекмеджета за съхранение на багаж. За удобство на четящите сме поставили настолна лампа върху раклата.

В гардероба предвидихме да има още една ракла за багаж – за съхранение на по-рядко ползващи се одеяла, възглавници и завивки. Тя обаче е с горно отваряне.

На отсрещната стена срещу леглата поставихме интересна и функционална секция с бюро с допълнително място за подреждане и съхранение на книги, учебници или играчки. Запазили сме телевизионната розетка, така че в един момент на стената над бюрото би могло да се постави и телевизор.

Мебелите са здрави, функционални и удобни за ползване, подходящи както за момичета, така и за момчета. Цветовете са ярки, но приятни и със свежа визия, а дизайнът е непреходен и незадължаващ. Изработката на мебелите е дело на фирма Ювелир, с които отдавна работим в ползотворно сътрудничество.

Разгледай още детски стаи