ДЕТСКА СТАЯ ЗА ПОРАСНАЛИ ДЕЦА

Апартамент “Какао”

Представяме ви един универсален, но също така свеж дизайн на детска стая за по-пораснали деца.

Задачата ни беше да проектираме детска стая в дълго и тясно помещение, в което светлина влиза само от едната му страна. От другата му страна има баня, чиято стена попадаше точно пред вратата на детската стая. Затова, първо преместихме стената за сметка на банята, и тогава вече в детската стая се освободи място за най-доброто разположение на мебелите.

Детска стая за пораснали деца

Двете единични легла са разделени от ракла за прибиране на ежедневни завивки, която може да се отваря от всяка страна. Всяко легло разполага и с по две големи чекмеджета за съхранение на багаж, а за удобство на четящите сме поставили настолна лампа върху раклата.

На отсрещната стена срещу леглата поставихме интересна и функционална секция с бюро с допълнително място за подреждане и съхранение на книги, учебници или играчки. По настояване на децата на стената над бюрото би могло да се постави телевизор.

Гардеробът също е разделен за ползване от две деца. Добавили сме и четен брой вътрешни чекмеджета, които спомагат за по-добрата организация на дрехите и които отново могат да бъдат разделени поравно. Предвидихме още една ракла за багаж, която служи да съхранява по-рядко ползващи се одеяла, възглавници и завивки, този път с горно отваряне. 

Мебелите са здрави, функционални и удобни за ползване, подходящи както за момичета, така и за момчета. Цветовете са ярки, но приятни и със свежа визия, а дизайнът е универсален, непреходен и незадължаващ.

В така разработения от нас дизайн на детска стая, децата могат да намерят всичко, което им е необходимо. Те имат лично пространство за всичките си ежедневни дейности, могат да се движат свободно, да се чувстват защитени, да им е приятно и комфортно!

Разгледай още от Апартамент Какао