ДЕТСКА СТАЯ ЗА ПОРАСНАЛИ ДЕЦА

Апартамент „Какао“

Апартамент Какао е тристаен, тухлен, с квадратура 122м². Разполага с просторна дневна с кухня с трапезария, съчетана с антре, спалня, детска стая, две бани и две тераси. Тук ще ви представим нашето виждане за универсален дизайн на детска стая за пораснали деца.

Задачата ни беше да разпределим мебелите в дълго и по-скоро тясно пространство, в което светлина влиза само от едната му страна. Срещуположната му страна граничи с баня, чиято стена така беше изградена от строителите, че навлизаше в детската стая, и попадаше точно пред нейната врата. Влизайки, човек първо виждаше пред себе си стена. Затова, разрушихме стената, и после я изградихме отново, като намалихме площта на банята, но спечелихме място в детската стая.

Дизайн на детска стая за пораснали деца

Гардеробът, който виждате, заема точно мястото на разрушената стена. Той е специално проектиран за ползване от две деца. Добавили сме четен брой вътрешни чекмеджета, които спомагат за по-добрата организация на дрехите и лесно могат да бъдат разделени поравно.

Двете единични легла са разделени от ракла за прибиране на ежедневни завивки. Раклата е с две врати и може да се отваря от всяка страна. Всяко легло е за матрак 90/190см и разполага с по две големи чекмеджета за съхранение на багаж. За удобство на четящите сме поставили настолна лампа върху раклата.

В гардероба предвидихме да има още една ракла за багаж, с горно отваряне, за съхранение на по-рядко ползващи се одеяла, възглавници и завивки.

Виж още от Апартамент "Какао"

Дневна Какао

Спалня Какао

Детска стая КакаоДетска стая за пораснали деца

Баня Какао

Баня Какао  2малка червена баня, плочки осака

На отсрещната стена срещу леглата поставихме интересна и функционална секция с бюро с допълнително място за подреждане и съхранение на книги, учебници или играчки.

Запазили сме телевизионната розетка, така че в един момент на стената над бюрото би могло да се постави и телевизор.

Мебелите са здрави, функционални и удобни за ползване. Цветовете са ярки, но свежи и приятни, подходящи както за момичета, така и за момчета. Изработката на мебелите е дело на фирма Ювелир, с които отдавна работим в ползотворно сътрудничество.