Детско двуетажно легло със скрин и ракла

Детска стая Валя

Това детско двуетажно легло със скрин и ракла е предназначено за момиченце, което тръгва на училище. На стаята му се прави ремонт, а от цялото налично обзавеждане се запазва единствено гардероба.

Проектираме двуетажно легло за момиченцето, както и допълнително легло за баба му, а в него сме скрили още едно легло – за гостенче с преспиване. Цялото долно легло е на колелца, може да се мести успоредно под горния матрак, или да стои перпендикулярно на него.

Детско двуетажно легло със скрин и ракла – визуализации

Скринът се състои от 3 еднакво дълбоки чекмеджета – за спално бельо и дрехи, а най-горното чекмедже е по- плитко и е разделено на три вътрешни отделения – за козметика, бижута и малки момичешки дреболийки.

Раклата е на колелца, и може лесно да се мести. Идеята е тя да стои до долното легло, когато не се ползва скритото легло, за да се пести място в стаята.

От вътрешната страна на стълбичката сме предвидили гардеробче с вратичка, за сезонни якета и палта. Раклата пречи на отварянето на гардеробчето, но заради колелцата лесно може да се премести.

От външната страна на стълбичката има бюро, което ограничава частично достъпа до гардеробчето с якета и палта, затова до тях се стига само от вътрешната страна на стълбичката.

В тази част на стълбичката, до която има достъп, сме оставили място за книги, учебници и играчки, скрити зад вратички или подредени на открити рафтове.

Детско двуетажно легло със скрин и ракла – реализация

Височината на стъпалата на стълбичката специално сме я съобразили с удобството на момиченцето, за което е предназначена стаята. Особено внимание отделихме на паното на парапета, създадено по изрично желание на нашата клиентка.

При изработката на нашето двуетажно легло със скрин и ракла някои детайли претърпяха промяна, например визията на парапета.

Таблата на долното легло беше заменена с цялостна табла между подпорите на двуетажното легло, а детайлите по нея повтарят детайлите на променения парапет.

Материал – МДФ и масив, цвят и размери – по желание на клиента, проект – студио DY’SIGN

Разгледай още детски стаи

Детска стая Надежда

Цветна детска стая

Детска стая Валентина

Детска стая КакаоДетска стая за пораснали деца

Детска стая ЛагераПадащо легло_Лагера_2

Детска стая ТочкиИнтериор проекти - Детска стая в зелено и оранж

Детска стая ХрисиДетска стая Христина

Детска стая БожидараДвуетажно легло с ниша и етажерка

Детска стая ИскраЪглова етажерка с бюро

Детска стая КалинСиня спалня и гардероб