Детско двуетажно легло със скрин и ракла

Детска стая Валя

Това детско двуетажно легло със скрин и ракла е предназначено за момиченце, което скоро ще тръгне на училище.

На стаята му се прави ремонт, като от цялото налично обзавеждане се запазва единствено гардероба. Има нужда от нови легла за момиченцето и баба му, както и от допълнително легло, което обичайно ще стои скрито и ще се вади в случай на гости с преспиване.

Когато скритото легло не се ползва, раклата може лесно да бъде преместена под двуетажното легло. В случай, че раклата е под него, гардеробчето или едното чекмедже на леглото не могат да се отварят, но раклата винаги може да се премести, тъй като разполага с колелца.

От вътрешната страна на стълбичката сме предвидили вратичка, за достъп до сезонни якета и палта. Достъпът до една част от външната страна на стълбичката е ограничен от бюро, затова до якетата се стига от вътрешната ѝ страна. В тази част на стълбичката, до която има достъп, сме предвидили място за книги, учебници и играчки, скрити зад вратички или подредени на открити рафтове.

Детско двуетажно легло със скрин и ракла

Скринът в тази детска стая се състои от 3 еднакво дълбоки чекмеджета – за спално бельо и дрехи, а най-горното чекмедже е по- плитко и е разделено на три вътрешни отделения – за козметика, бижута и малки момичешки дреболийки.

За материал на корпуса на леглата, стълбичката, раклата и скрина сме заложили боядисан в бяло и фрезован МДФ, а за парапетите и подпорите на леглото ще бъде използван боядисан в кафяво масив /бук/.

Височината на стъпалата на стълбичката специално сме я съобразили с удобството на момиченцето, за което е предназначена стаята, а паното на парапета е по изрично желание на неговата майка.

Детско двуетажно легло със скрин и ракла – реализация

Ето, че нашето двуетажно легло със скрин и ракла вече е готово и монтирано. В процеса на изработка някои детайли претърпяха промяна. Например, визията на парапета стана малко по-различна.

Таблата на долното легло със скрит матрак отпадна, и беше заменена с цялостна табла между подпорите на двуетажното легло, а детайлите по нея повтарят детайлите на парапета.

Материал – МДФ и масив, цвят и размери – по желание на клиента, проект – студио DY’SIGN.

Разгледай още детски стаи