Детско двуетажно легло със скрин и ракла

Представяме ви един проект на детско двуетажно легло за момиченце със скрин и ракла, предназначено за момиченце, което скоро ще тръгне на училище.

На стаята му се прави ремонт, като от цялото налично обзавеждане се запазва единствено гардероба. Има нужда от нови легла за момиченцето и баба му, както и от допълнително легло, което обичайно ще стои скрито и ще се вади в случай на гости с преспиване. Детско двуетажно легло с ракла под негоКогато скритото легло не се ползва, раклата може лесно да бъде преместена под двуетажното легло.

От вътрешната страна на стълбичката сме предвидили вратичка, за достъп до сезонни якета и палта. Достъпът до една част от външната страна на стълбичката е ограничен от бюро, затова до якетата се стига от вътрешната ѝ страна.

В тази част от външната страна на стълбичката, до която има достъп, сме предвидили място за книги, учебници и играчки, скрити зад вратички или подредени на открити рафтове.

В случай, че раклата стои под двуетажното легло, гардеробчето или едното чекмедже на леглото не могат да се отварят, но раклата винаги може да се придвижи напред, тъй като разполага с колелца, а и не е много голяма.

Скринът в тази детска стая се състои от 3 еднакво дълбоки чекмеджета – за спално бельо и дрехи, а най-горното чекмедже е по- плитко и е разделено на три вътрешни отделения – за козметика, бижута и малки момичешки дреболийки.

За материал на корпуса на леглата, стълбичката, раклата и скрина сме заложили боядисан в бяло и фрезован МДФ, а за парапетите и подпорите на леглото ще бъде използван боядисан в кафяво масив /бук/.

Височината на стъпалата на стълбичката специално сме я съобразили с удобството на момиченцето, за което е предназначена стаята, а паното на парапета е по изрично желание на неговата майка.

Детско двуетажно легло със скрин и ракла

Материал – МДФ и масив, цвят и размери – по желание на клиента, проект – студио DY’SIGN.

Детско двуетажно легло със скрин и ракла – реализация

И ето, че дойде моментът, в който можем да ви представим нашето двуетажно легло със скрин и ракла реализирано. В снимките ще видите, че в процеса на изработка някои детайли претърпяха промяна. Визията на парапета стана малко по-различна. По желание на клиентката таблата на долното легло със скрит матрак отпадна – тя беше заменена с цялостна табла между подпорите на двуетажното легло, а детайлите по нея повтарят детайлите на парапета.

Желаем хубави сънища и цветни мечти на момиченцето, което ще обитава тази прекрасна стая!