Двуетажно легло със скрин

Детска стая Валентина

Това детско двуетажно легло със скрин и ракла е предназначено за момиченце, което тръгва на училище. На стаята му се прави ремонт, а от цялото налично обзавеждане се запазва единствено гардероба.

Под двуетажното легло за момиченцето, има допълнително легло за гости, в което е скрито още едно, изтеглящо се легло, за гости с преспиване. Цялото долно легло е на колелца, може да се мести успоредно под горния матрак, или да стои перпендикулярно на него.

Особено внимание отделихме на паното на парапета, чиято визия претърпя няколко промени в дизайна, но се получи много красиво.

Двуетажно легло Валентина

Височината на стъпалата на стълбичката специално е съобразена с удобството на момиченцето, за което е предназначена стаята. От вътрешната ѝстрана сме предвидили да има гардеробче с вратичка, за сезонни якета и палта.

От външната страна на стълбичката има бюро, което ограничава частично достъпа до гардеробчето с якета и палта, затова до тях се стига само от вътрешната страна на стълбичката.

В тази част на стълбичката, до която има достъп, сме оставили място за книги, учебници и играчки, скрити зад вратички или подредени на открити рафтове.

Скринът се състои от 2 еднакво дълбоки чекмеджета – за спално бельо и дрехи, а най-горното чекмедже е по- плитко и е разделено на три вътрешни отделения – за козметика, бижута и малки момичешки дреболийки.

Материал – МДФ и масив, цвят и размери – по желание на клиента, проект – студио DY’SIGN