Детско двуетажно легло със скрин и ракла

Представяме ви един проект на детско двуетажно легло за момиченце със скрин и ракла, който нарекохме “Детска стая Кръгове”. Нека ви разкажем малко за него – двуетажното легло е предназначено за момиченце, което скоро ще тръгне на училище. На стаята му предстои да се направи ремонт, като ще се запази единствено гардероба, но има нужда от нови легла за момиченцето и неговата баба, както и от допълнително легло, което обичайно ще стои скрито и ще се вади в случай на гости с преспиване. Детско двуетажно легло с ракла под негоКогато скритото легло не се ползва, раклата може лесно да бъде преместена под двуетажното легло.

Стълбичката също е интересна – от вътрешната и страна сме предвидили вратичка, за достъп до сезонни якета и палта, а от външната и страна до тях не може да се стигне, тъй като там е мястото на бюрото. Все пак, от външната страна на стълбичката има място за книги, учебници и играчки, които могат да бъдат скрити зад вратички или пък да бъдат подредени на откритите рафтове. В случай, че раклата стои под двуетажното легло, гардеробчето или едното чекмедже на леглото не могат да се отварят, но раклата винаги може да се придвижи напред, тъй като разполага с колелца, а и не е много голяма.

Скринът в тази детска стая е съвсем обикновен, като изключим факта, че той всъщност не е предназначен за нея. Ние обаче сме го сложили тук, за да ви дадем още една идея за обзавеждане на детска стая, която би могла да ви е от полза. Детска стая_КръговеСкринът се състои от 3 еднакво дълбоки чекмеджета – за спално бельо и дрехи, а най-горното чекмедже е по- плитко и е разделено на три вътрешни отделения – за козметика, бижута и малки момичешки дреболийки.

За материал на корпуса на леглата, стълбичката, раклата и скрина сме заложили боядисан в бяло и фрезован МДФ, а за парапетите и подпорите на леглото ще бъде използван и масив. Височината на стъпалата на стълбичката специално сме я съобразили с удобството на момиченцето, за което е предназначена стаята, а паното на парапета е по изрично желание на неговата майка.   

  Разгледайте галерията с 3d визуализациите на проекта “Детско двуетажно легло със скрин и ракла”.  Материал – МДФ и масив, цвят и размери – по желание на клиента, проект – студио DY’SIGN.

Галерия с 3d визуализации

Детско двуетажно легло със скрин и ракла – реализация

И ето, че дойде моментът, в който можем да ви представим нашето двуетажно легло със скрин и ракла реализирано. В снимките ще видите, че в процеса на изработка някои детайли претърпяха промяна. По-съществените от тях са, че визията на парапета стана малко по-различна. По желание на клиентката таблата на долното легло със скрит матрак отпадна – тя беше заменена с цялостна табла между подпорите на двуетажното легло, а детайлите по нея повтарят детайлите на парапета. 

Желаем хубави сънища и цветни мечти на момиченцето, което ще обитава тази прекрасна стая, а ако и вие желаете промяна във вашата детска стая, свържете се с нас!

  Материал – МДФ и масив, цвят и размери – по желание на клиента, проект – студио DY’SIGN.

РАЗГЛЕДАЙТЕ И ДРУГИТЕ НАШИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ СЕКЦИЯ ПРОЕКТИРАНЕ НА МЕБЕЛИ

А ако и Вие желаете да имате красиви, функционални и практични мебели с отлично качество и на добра цена, свържете се с нас. Нека заедно направим светът по-уютен и красив, започвайки от Вашия дом!