Цветна детска стая за 3 деца

Цветна детска стая за 3 деца е реализиран проект на стая, която трябваше да стане по-организирано и по-функционално помещение. С 3 деца на възраст от 5 до 13 години, и с редовни посещения от преспиващи роднини, на клиентката ѝ се налагаше да намери начин да посрещне всичките им нужди в пространство от 16кв.м.

Детската стая се намира в панелен софийски апартамент, има излаз на остъклена тераса и източно изложение. Освен да зонираме стаята и да проектираме нови мебели, трябваше да я направим по-светла, и да приспособим електрическата инсталация спрямо новите мебели.

Цветна детска стая за 3 деца 

В зоната за сън се спряхме на двуетажни легла. Едното легло го определихме за двете момичета, като долния матрак е с механизъм за повдигане и съхранение на куфари под него. Другото двуетажно легло остана за младежа и за гостите с преспиване.

В долната му част поставихме разтегателен диван с ракла, който специално поръчахме да бъде една идея по-къс от мястото под леглото, за да може по-лесно да бъде обслужван при разтягане. Преминахме през няколко варианта на форми, цветове и размери на дивана, но в крайна сметка го поръчахме зелен, а клиентката сама си избра плата за възглавниците.

Поради особеностите на стаята, си поиграхме със стълбите на двуетажните легла. Едната трябваше лесно да се слага и маха от деца, а другата трябваше така да влезе в отреденото ѝ пространство, че стъпалата да бъдат на сравнително нормална височина и отстояния едно от друго, но в същото време да не си пречат с ключа за осветлението, и вратата на стаята.

В розовата стълба намерихме и място за книги, играчки и разни дребни предмети. Направихме няколко вратички и голяма кутия на колелца под най-долното стъпало, за да се изважда лесно.

Кликнете на бутона „Виртуална реалност“,  за да видите 360-градусовата панорама на проекта “Цветна детска стая за 3 деца”

Клиентката много държеше децата да имат големи гардероби, където да могат да съберат всичките си дрехи. Всички деца получиха и по две чекмеджета в големия скрин.

Ще им се налага да се редуват, за да ползват бюрото, но пък за всеки има заделено чекмедженце за дребни ученически пособия.

Доста време отделихме на външната декорация на мебелите и цветовото решение на стаята. Момчето държеше в мебелите да сложим синьо, малката госпожица настояваше за розово, каката беше съгласна на всичко, само да е ново, а майка им предпочиташе зелено.

Почти до поръчката на мебелите, част от тях ги бяхме решили в светлосиньо, но в последния момент променихме цвета на тюркоазено синьото, което виждате на снимките.

Освен цветовете, клиентката ни държеше вратичките и чекмеджетата да бъдат декорирани. Фрезовахме вратичките, но при поръчката на мебелите тази декорация беше променена.

Стените ги решихме в светли цветове. Добавихме няколко стенни етажерки покрай леглата, също и над скрина.

Предвидихме допълнително нощно осветление за четене в леглото, което да може да се регулира според нуждите. Всяко легло се сдоби с контакти за зареждане на телефони и лаптопи, оставихме и място за телевизор.

Разгледай още детски стаи

Детска стая Надежда

Цветна детска стая

Детска стая Валентина

Детска стая КакаоДетска стая за пораснали деца

Детска стая ЛагераПадащо легло_Лагера_2

Детска стая ТочкиИнтериор проекти - Детска стая в зелено и оранж

Детска стая ХрисиДетска стая Христина

Детска стая БожидараДвуетажно легло с ниша и етажерка

Детска стая ИскраЪглова етажерка с бюро

Детска стая КалинСиня спалня и гардероб