Цветна детска стая за 3 деца

Преди няколко месеца ни потърси една дама, която беше решила да промени детската стая в дома си към по-организирано и функционално помещение. С 3 деца на възраст от 5 до 13 години, и с чести посещения от роднини, нуждаещи се от преспиване, на нея ѝ се налагаше да намери начин да посрещне всичките им нужди в една стая от 16кв.м.

Беше срещнала доста трудности в намирането на подходящия специалист, който да подходи професионално към проблема ѝ. Представяме ви идейния проект, който създадохме за нея, и неговата реализация. 

Детската стая се намира в панелен софийски апартамент, има излаз на остъклена тераса и източно изложение. Освен да проектираме нови мебели, трябваше да направим стаята по-светла и да приспособим електрическата инсталация спрямо местата на новите мебели.

Разгледайте галерията с визуализации на проекта “Цветна детска стая за 3 деца”

Бързо стигнахме до решението какви ще бъдат мебелите и какво ще бъде тяхното най-оптимално разположение. Спряхме се на двуетажни легла, разположени в единствения възможен ъгъл за целта.

Едното легло го определихме за двете момичета, като долния матрак е с механизъм за повдигане и съхранение на куфари под него.

Другото двуетажно легло остана за младежа и за гостите с преспиване. В долната му част поставихме разтегателен диван с ракла, който специално поръчахме да бъде една идея по-къс от мястото под леглото, за да може по-лесно да бъде обслужван при разтягане. Преминахме през няколко варианта на форми, цветове и размери на дивана, но в крайна сметка го поръчахме зелен, а клиентката си избра плата за възглавниците.

Поради особеностите на стаята, си поиграхме със стълбите на двуетажните легла. Едната трябваше лесно да се слага и маха от деца, а другата трябваше така да влезе в отреденото ѝ пространство, че стъпалата да бъдат на сравнително нормална височина и отстояния едно от друго, но в същото време да не си пречат с ключа за осветлението, и вратата на стаята. В тази стълба трябваше да намерим място за книги, играчки и разни дребни предмети. Направихме няколко вратички и голяма кутия на колелца под най-долното стъпало, за да се изважда лесно. 

Кликнете на бутона “Виртуална реалност”,  за да видите 360-градусовата панорама на проекта “Цветна детска стая за 3 деца”

Клиентката много държеше децата да имат големи гардероби, където да могат да съберат всичките си дрехи. Двете момичета се сдобиха с по-голям гардероб от този на брат си, но пък всички деца получиха по две чекмеджета в големия скрин. Ще им се налага да се редуват, за да ползват бюрото, но пък за всеки има заделено чекмедженце за дребни ученически пособия. 

Доста време отделихме на външната декорация на мебелите и цветовото решение на стаята. Момчето държеше в мебелите да сложим синьо, малката госпожица настояваше за розово, каката беше съгласна на всичко, само да е ново, а майка им предпочиташе зелено. Почти до поръчката на мебелите, част от тях ги бяхме решили в светлосиньо, но в последния момент променихме цвета на тюркоазено синьото, което виждате на снимките. Освен цветовете, клиентката ни държеше вратичките и чекмеджетата да бъдат декорирани по някакъв начин. Фрезовахме вратичките, но при поръчката на мебелите тази декорация беше променена. 

Стените ги решихме в светли цветове. Добавихме няколко стенни етажерки покрай леглата, също и над скрина. Предвидихме допълнително нощно осветление за четене в леглото, което да може да се регулира според нуждите. Всяко легло се сдоби с контакти за зареждане на телефони и лаптопи, оставихме и място за телевизор. 

Разгледайте снимки и от реализацията на проекта!

А ако сега обзавеждате детска стая или цял апартамент, свържете се с нас. Ние ще ви направим красив и изпълним проект, ще ви дадем оферта за производство и ще ви помогнем с реализацията. Нека заедно направим светът по-уютен и красив, започвайки от Вашия дом!

ПРОЕКТИРАНЕ НА МЕБЕЛИ ОТ СТУДИО DY’SIGN

Кухня с остров СилвияDY'SIGN
Красива малка кухня от мдф - колаж