Цветна детска стая за 3 деца

Преди няколко месеца ни потърси една дама, която беше решила да промени детската стая в дома си към по-организирано и функционално помещение. С 3 деца на възраст от 5 до 13 години, и с чести посещения от роднини, нуждаещи се от преспиване, на нея ѝ се налагаше да намери начин да посрещне всичките им нужди от място за сън и почивка, за учене и игра, за съхранение на дрехи, пособия и играчки. Беше срещнала доста трудности в намирането на подходящия специалист, който да подходи професионално към проблема ѝ. Може би затова сега сме още по-щастливи да ви представим идейния проект, който съзадохме за нея, и по чиято реализация се работи в момента. 

Разгледайте галерията със снимки на проекта “Цветна детска стая за 3 деца”

Детската стая се намира в панелен софийски апартамент, с големина около 15кв. метра, има излаз на остъклена тераса и източно изложение. Освен че проектирахме чисто нови мебели, трябваше да намерим решение как да направим стаята по-светла, как да нагодим електрическата инсталация съобразно новите места на мебелите, и как да ремонтираме стените. 

Сравнително бързо стигнахме до решението какви ще бъдат мебелите и какво ще бъде тяхното най-оптималното разположение. Спряхме се на двуетажни легла, разположени в единствения възможен ъгъл за целта. Едното легло го определихме да бъде за двете момичета, като долния матрак да бъде с механизъм за повдигане и съхранение на куфари под него. Другото двуетажно легло остана за момчето и за гостите с преспиване. Долната му част можеше да бъде легло тип сандвич за двама души, но клиентката реши да сложим разтегателен диван, който след време да може да се замени с легло, ако се наложи.

Поради особеностите на стаята, си поиграхме със стълбите на двуетажните легла. Едната трябваше лесно да се слага и маха от деца, а другата трябваше така да влезе в отреденото ѝ пространство, че стъпалата да бъдат на сравнително нормална височина и отстояния едно от друго, но в същото време да не си пречат с ключа за осветлението, и вратата на стаята. В тази стълба трябваше да намерим място за книги, играчки и разни дребни предмети. 

Кликнете на бутона “Виртуална реалност”,  за да видите 360-градусовата панорама на проекта “Цветна детска стая за 3 деца”

Клиентката много държеше децата да имат големи гардероби, където да могат да съберат всичките си дрехи. Съвсем естествено двете сестри се сдобиха с по-голям гардероб от брат си, но пък всички деца получиха по две чекмеджета в големия скрин. Наложи се леко да ги ощетим откъм бюро, и ще им се налага да се редуват, за да го ползват, но пък за всеки има заделено чекмедженце за дребни ученически пособия. 

Доста време отделихме на външната декорация на мебелите и цветовото решение на стаята. Момчето държеше на сини мебели, малката госпожица настояваше за розови, каката беше съгласна на всичко, само да е ново, а майка им предпочиташе зелено. Почти до поръчката на мебелите, част от тях ги бяхме решили в светлосиньо, но в последния момент младежът се съгласи на тюркоазено синьото, което виждате на снимките. Освен цветовете, клиентката ни държеше вратичките и чекмеджетата да бъдат декорирани по някакъв начин. Фрезовахме вратичките, но при поръчката на мебелите тази декорация беше променена. 

Разтегателния диван също премина през много варианти на дължини, форми и цветове. Под двуетажното легло има място за стандартен прав диван 190см, но искахме диван с ширина 180см, който да може по-лесно да бъде движен или обслужван при разтягане. Отказахме се от дамаската тип пачуърк, която бяхме планирали. Чрез 3д визуализация тествахме няколко цветови варианта, и в крайна сметка го поръчахме зелен, в предпочитанията на клиентката.

Стените ги решихме в светлокафяво, което да подчертава всички останали цветове в стаята. Предвидили сме да боядисаме едната свободна стена с прозрачна боя Ескрео, която запазва цвета на стената, но позволява писане и рисуване върху нея.

Добавихме няколко стенни етажерки покрай леглата, също и над скрина. Предвидихме допълнително нощно осветление за четене в леглото, което да може да се регулира според нуждите. Всяко легло се сдоби с контакти за зареждане на телефони и лаптопи, оставихме и място за телевизор. 

С нетърпение чакаме да дойде момента, когато ще видим мебелите монтирани и реализацията на проекта завършена. А дотогава останете с нас и следете сайта ни за още интересни проекти!

А ако сега обзавеждате детска стая или цял апартамент, свържете се с нас. Ние ще ви направим красив и изпълним проект, ще ви дадем оферта за производство и ще ви помогнем с реализацията. Нека заедно направим светът по-уютен и красив, започвайки от Вашия дом!