Двуетажно легло с ниша и етажерка

Представяме ви още един наш проект на детско двуетажно легло за момиченце, този път в комплект с ниша и етажерка.

Малко предистория на проекта – апартамент в спокоен софийски квартал, в нова сграда, на който му предстои пълно обзавеждане. Детската стая обаче е обект на специален дизайн и обзавеждане по поръчка – подарък за любимата внучка от нейната баба. Детска стая Божидара_легло

Двуетажното легло е с размер на матрака 100/190/20см. Клиентката ни желаеше дизайна на парапета на леглото да наподобява парапета от друг наш проект, но по време на изработката промени желанието си.

Пространството под леглото е оставено да бъде свободно за игра.

В единия си край леглото стъпва върху дълбока ниша, в която сме оформили кът за четене. Тази ниша е захваната здраво и за стълбичката, по която детето се качва към леглото. В стълбичката сме скрили няколко чекмеджета, които се отварят с пуш механизъм и предоставят място за съхранение на играчки и пр.

В другия си край леглото стъпва върху плитка етажерка, която освен че предоставя допълнителна стабилност на леглото, осигурява и достатъчно светлина под него.

Разбира се, стая на момиченце не може без гардероб и скрин. Предвидили сме в гардероба да има достатъчно чекмеджета, както и лост за висящи дрехи. Вратите на гардероба са чупещи се.

Особеното на скрина е, че половината от шестте му чекмеджета опират в малка колона в ъгъл. Това налага те да бъдат по-плитки. 

До скрина поставихме малко бюро, но то може да бъде преместено във всеки един момент.

Над скрина имаме етажерка – инициал. Клиентката искаше буквата да е Д, като галеното име на внучката, но самото дете предпочете буквата да е Б като цялото му име – Божидара. 

В цветовете на стаята можете да видите предпочитанията на цялото семейство – лилаво за внучката, пъстро есенно дърво за бабата, бяло за родителите.

Къщички за птици и малки рафтчета пред дървото допълват интериора на тази светла детска стая.

Двуетажно легло с ниша и етажерка

Материал – МДФ и масив, цвят и размери – по желание на клиента, проект – студио DY’SIGN.