Двуетажно легло с ниша и етажерка

Детска стая Божидара

Детска стая Божидара включва двуетажно легло в комплект с ниша и етажерка. Стаята се намира в нов апартамент на шпакловка и замазка, на който му предстои пълно обзавеждане. Докато родителите се занимават с ремонта на баните, дневната и спалнята, обзавеждането на детската стая е обект на специален дизайн, поверен на бабата.

Търсейки идеи в интернет за двуетажно легло, бабата попадна на наш проект, и така се свърза с нас. Особено много ѝ беше харесал парапета на двуетажното легло.

В изготвения дизайн можете да видите съчетани вкусовете на цялото семейство – рисувана стена за бабата, лилава стена и двуетажно легло за момиченцето, бели стени и бели мебели, според предпочитанията на родителите.

Двуетажното легло е с размер на матрака 100/190/20см. Пространството под леглото е оставено да бъде свободно за игра.

В единия си край леглото стъпва върху дълбока ниша, в която сме оформили кът за четене. Тази ниша е захваната здраво и за стълбичката, по която детето се качва към леглото.

В стълбичката сме скрили няколко чекмеджета, които предоставят място за съхранение на играчки, книги и дребни предмети. В другия си край леглото стъпва върху плитка етажерка, която освен че осигурява допълнителна стабилност на леглото, пропуска и достатъчно светлина.

Двуетажно легло с ниша и етажерка

Гардеробът е поставен в архитектурно оформена ниша на стената, с отворена част, за да не опира дръжката на вратата. Чекмеджетата са скосени, без дръжки, а вратите са чупещи, с плавни панти.

Допълнително място за съхранение предоставя скринът с пуш чекмеджета. Той опира в малка колона в ъгъла, а това наложи половината му чекмеджета да бъдат малко по-плитки. До него поставихме малко бюро, а над скрина окачихме етажерка – инициал. За този инициал бабата и внучката имаха малко разногласия – дали да бъде Д, като галеното име – Дари, или Б като цялото име на детето – Божидара. В крайна сметка детето избра буквата Б.

Двуетажно легло с ниша и етажерка

В процеса на реализация проекта претърпя малко промени – парапета на леглото се промени, къщичките покрай него се замениха с друг вид етажерки, а фигурата в лилавата стена се изпълни така, както бяхме предложили първоначално  – с падаща звезда. Етажерката – инициал стана бяла, а не дървесна, и рисунката на стената не се изпълни. Вижте снимка на реализираното легло.

Материал – МДФ и масив, цвят и размери – по желание на клиента, проект – студио DY’SIGN.

Разгледай още детски стаи