Двуетажно легло с ниша и етажерка

Детска стая Божидара

Детска стая Божидара се намира в нов, тухлен апартамент на шпакловка и замазка, на който му предстои ремонт и пълно обзавеждане. Докато родителите се занимаваха с неговия основен ремонт, бяха поверили обзавеждането на детската стая на бабата, която се свърза с нас.

В изготвеният от нас интериорен дизайн се опитахме да съчетаем вкусовете на три поколения – момиченцето държеше на лилава стена, бабата искаше да има рисувана стена, а родителите предпочитаха бели стени и бели мебели.

В лилавата стена проектирахме фигура на падаща звезда, в която заложихме скрито осветление. Докато правехме визуализациите, променихме фигурата на къщичка, както пожела нашата клиентка, но при реализацията на проекта, тя отново се върна на идеята за падаща звезда.

Двуетажно легло с ниша и етажерка – реализация

Двуетажното легло е с размер на матрака 100/190/20см. Пространството под леглото е оставено да бъде свободно за игра.

В единия си край леглото стъпва върху дълбок шкаф, който оформя ниша с кът за четене. Този шкаф е захванат здраво освен за дъното на леглото, и за стълбичката, по която детето се качва към леглото. В стълбичката сме скрили няколко чекмеджета, които предоставят място за съхранение на играчки и дребни предмети.

В другия си край леглото стъпва върху плитка етажерка, която освен, че осигурява допълнителна стабилност на леглото, пропуска и достатъчно светлина към мястото за игра.

Двуетажно легло с ниша и етажерка – визуализации

Гардеробът е поставен в архитектурно оформена ниша на стената. Направихме го да бъде с чекмеджета със скосени дръжки, и чупещи се врати с плавни панти, като оставихме малка открита част, за да избегнем засичането с дръжката на вратата на стаята.

Пространството пред прозореца усвоихме, като проектирахме малко бюро, а до него поставихме скрин с пуш чекмеджета. Тъй като скрина опира в малка колона в ъгъла, това наложи половината му чекмеджета да бъдат малко по-плитки.

Над скрина окачихме етажерка – инициал, чийто цвят клиентката впоследствие при реализацията измени да бъде бял, а не дървесен.

Материал – МДФ и масив, цвят и размери – по желание на клиента, проект – студио DY’SIGN