Детска стая в оранжево Алекс

Апартамент „Надежда“

Детска стая в оранжево Алекс е предназначена за момченце на 6г., чиято мечта беше да има собствена детска стая в оранжево. Стаята е част от тристаен апартамент в кв. Надежда, в който според архитектурния проект, е трябвало да има спалня, свързана с преход към просторен кабинет, кухня с трапезария и дневна, и детска стая. Всички стаи смениха предназначението си, само коридорът и баните запазиха първоначалните си функции.

Спалнята с врата към кабинета превърнахме в просторна дневна с кухня посредством премахване на разделителната стена. Помещението, предвидено за детска стая, стана на уютна спалня. А от помещението, проектирано за кухня с дневна, се получи чудесна детска стая, с квадратура около 19кв. м.

Детската стая разполага с предостатъчно площ за сън, учене и игра. Големите прозорци внасят прекрасно естествено осветление, а към стаята има дори мъничка тераса.

Съобразихме се с желанието на родителите да не правим промени в електроинсталацията. Оставихме ключовете и контактите, там където бяха заложени от строителите, запазихме също местата на изводите за таванно осветление.

Детска стая в оранжево – реализация

В стаята поставихме легло с матрак 90/190см, с две чекмеджета и плитка ракла за завивки. Вратата на раклата се сваля надолу, а горната ѝ част служи като нощно шкафче, понеже контактът над нея позволява включване на настолна лампа. До леглото поставихме гардероб с три чекмеджета, лост за закачалки и рафтове.

Пред терасата сложихме още един гардероб, само с рафтове. Трите чекмеджета в него са предвидени за ученически принадлежности, тъй като до гардероба залепихме бюрото на бъдещия ученик.

Между двата гардероба поставихме разтегателен диван за гости. В бъдеще, той лесно може да бъде заменен с единично легло. Срещу дивана проектирахме етажерка тип къщичка, за книги и играчки. Обособихме и място за телевизор, който решихме да поставим на по-късен етап.

Разгледай още от Апартамент "Надежда"

Надежда в розово и крем

Спалня Надежда