Детска стая Алекс

Апартамент “Надежда”

Детска стая Алекс се намира в тристаен апартамент с две бани, и с доста объркано разпределение в кв. Надежда.

Според архитектурния проект в апартамента е трябвало да има спалня, граничеща с преход към просторен кабинет, която се превърна на просторна дневна с кухня посредством премахване на разделителната стена.

Помещението, предвидено за детска стая, се превърна на уютна спалня, а от проектираната кухня с дневна всъщност се получи чудесна детска стая.

Детска стая “Алекс”

Детска стая Алекс е предназначена за момченце на 5г., чиято мечта беше за детска стая в оранжево.

Тя е с квадратура около 19кв. м., и разполага с предостатъчно площ за сън, учене и игра. Големите прозорци внасят прекрасно естествено осветление, към стаята има дори мъничка тераса.

Съобразихме с повечето контакти и не правихме големи промени в електроинсталацията. Единствено изведохме тока от някои контакти, пред които сложихме мебели, върху по-подходящи места. Запазихме местата на изводите за таванно осветление, въпреки че можеше да ги разместим, но такова беше желанието на родителите.

Кликнете на бутона “Виртуална реалност”,  за да видите 360-градусовата панорама на проекта “Детска стая Алекс” 

В стаята поставихме легло с матрак 90/190см, с две чекмеджета под него и плитка ракла за завивки. Вратата на раклата се сваля надолу, а горната ѝ част служи като нощно шкафче, понеже контактът над нея позволява включване на настолна лампа. До леглото поставихме гардероб с три чекмеджета, лост за закачалки и рафтове.

Пред стената с терасата сложихме още един гардероб, но само с рафтове. Трите чекмеджета в него са предвидени за ученически принадлежности, тъй като до гардероба залепихме бюрото на бъдещия ученик.

Между двата гардероба засега ще се постави разтегателен диван за гости. В бъдеще, той лесно може да бъде заменен с единично легло, ако се наложи.

Срещу дивана поставихме етажерка тип къщичка – с рафтове, вратички и чекмеджета за дребни играчки. Обособихме и място за телевизор, по желание на родителите.

В момента се работи по реализацията на проекта, надяваме се скоро да го видим завършен.

Виж още от Апартамент Надежда

Разгледай още детски стаи