Детска стая Алекс

Апартамент „Надежда“

Детска стая Алекс е предназначена за момченце на 6г., чиято мечта беше да има собствена детска стая в оранжево. Стаята е част от тристаен апартамент в кв. Надежда, в който според архитектурния проект, е трябвало да има спалня, свързана с преход към просторен кабинет, кухня с трапезария и дневна, и детска стая. Всички стаи смениха предназначението си, само коридорът и баните запазиха първоначалните си функции.

Спалнята с врата към кабинета превърнахме в просторна дневна с кухня посредством премахване на разделителната стена. Помещението, предвидено за детска стая, стана на уютна спалня. А от помещението, проектирано за кухня с дневна, се получи чудесна детска стая, с квадратура около 19кв. м. За нея ще ви разкажем сега.

Детска стая „Алекс“ – реализация

Детската стая разполага с предостатъчно площ за сън, учене и игра. Големите прозорци внасят прекрасно естествено осветление, а към стаята има дори мъничка тераса.

Съобразихме се с желанието на родителите да не местим ключове и контакти, и да не правим промени в електроинсталацията. Запазихме също местата на изводите за таванно осветление, въпреки че беше желателно да ги разместим.

Кликнете на бутона „Виртуална реалност“,  за да видите 360-градусовата панорама на проекта “Детска стая Алекс” 

В стаята поставихме легло с матрак 90/190см, с две чекмеджета и плитка ракла за завивки. Вратата на раклата се сваля надолу, а горната ѝ част служи като нощно шкафче, понеже контактът над нея позволява включване на настолна лампа. До леглото поставихме гардероб с три чекмеджета, лост за закачалки и рафтове.

Пред стената с терасата сложихме още един гардероб, само с рафтове. Трите чекмеджета в него са предвидени за ученически принадлежности, тъй като до гардероба залепихме бюрото на бъдещия ученик.

Между двата гардероба поставихме разтегателен диван за гости. В бъдеще, той лесно може да бъде заменен с единично легло. Срещу дивана проектирахме етажерка тип къщичка, за книги и играчки. Обособихме и място за телевизор, който решихме да поставим на по-късен етап.

Детска стая „Алекс“ – визуализации

Въпреки че родителите имаха желанието да балансираме цветовете в стаята, посредством тъмносиния диван и килимът в сини нюанси, които виждате във визуализациите на проекта, в процеса на обзавеждане се оказа, че те самите реализираха детската стая в оранжево, и така изпълниха мечтата на сина си.

Виж още от Апартамент Надежда

Разгледай още детски стаи