Детска стая Алекс

Детска стая “Алекс” се намира в апартамент в новостроящ се блок в кв. Надежда, който има доста объркано разпределение. По проект в апартамента има кухня с дневна – която стана на детска стая, спалня и кабинет – които станаха на дневна с кухня, и детска стая – която стана на спалня. Единствено коридора и баните не си смениха предназначението. За спалнята и дневната с кухня обаче очаквайте да публикуваме следващи проекти в нашия сайт. 

Всъщност, детска стая “Алекс” създадохме след като завършихме проекта за дневна с кухня в същия този апартамент, но решихме първо за нея да ви разкажем. Тя е предназначена за момченце на 5г., което искаше да има детска стая в оранжево, и да може да си кани гости с преспиване.

Разгледайте галерията със снимки на проекта “Детска стая Алекс”

Детската стая е с квадратура около 19кв. м. Поради това, че е била предвидена за дневна с кухня, разполага с предостатъчно площ за сън, учене и игра. Поставени са големи прозорци, които внасят прекрасно естествено осветление, има дори мъничка тераса. Разполага и с достатъчно количество контакти и изводи за таванно осветление. Ние се съобразихме с част от тях и не правихме големи промени в електроинсталацията. Взехме единствено решение да изведем тока от някои контакти, пред които трябваше да има мебели, посредством твърди връзки върху по-подходящи места.

В стаята поставихме легло за матрак 90/190см, с две чекмеджета под него и плитка ракла за завивки. Раклата ще служи и като нощно шкафче, а над нея има предвиден извод за стенен аплик. До леглото поставихме гардероб, чието разпределение включва няколко чекмеджета, лост за закачалки и рафтове. До стената с тераската решихме да има още един гардероб, но само с рафтове. Чекмеджетата в този гардероб са предвидени за ученически принадлежности, тъй като до него залепихме бюрото на бъдещия ученик.

Кликнете на бутона “Виртуална реалност”,  за да видите 360-градусовата панорама на проекта “Детска стая Алекс”

Между двата гардероба засега ще има разтегателен диван, за гости. Ако се наложи, диванът лесно може да се замени с още едно легло, ако се появи братче или сестриче. Срещу дивана поставихме етажерка, тип къщичка – с рафтове, вратички и чекмеджета за дребни играчки. Обособихме и място за телевизор, по желание на родителите. 

С нетърпение чакаме да дойде момента, когато ще видим мебелите монтирани и реализацията на проекта завършена. А дотогава останете с нас и следете сайта ни за още интересни проекти!

А ако сега обзавеждате детска стая или цял апартамент, свържете се с нас. Ние ще ви направим красив и изпълним проект, ще ви дадем оферта за производство и ще ви помогнем с реализацията. Нека заедно направим светът по-уютен и красив, започвайки от Вашия дом!