Детска стая Искра

Детска стая Искра се намира в софийския квартал Младост 2, и е част от тристаен панелен апартамент. Тъй като този апартамент от самото начало е основно жилище за клиентите, те му правят частични ремонти, и тази детска стая за момиче – тийнеджър е един от тях.

Целта на поредният ремонт беше шпакловане и боядисване на тавана, нови тапети, и нови мебели, подходящи за тийнеджърка – ъглова етажерка с бюро, и спалня за матрак 120/190см, която трябваше да замени 2 детски ъглови легла с ракла. Старите мебели бяха изнесени, преди да започне ремонта, единствено гардероба остана в стаята, като беше освободен от багажи и опакован с найлон, за да може да се мести.

От предишният вид на стаята запазихме гардероба, чиито цветове бяха определящи за избора на цветовата гама на новите мебели. Девойката обаче много държеше тапетите да са сини, а ние трябваше да се съобразим с нейното желание.

Детска стая Искра

Всяко момиче, без значение дали е тийнеджър или не, има нужда от самостоятелна стая, с много място за съхранение на дрехи, учебници, и багаж. Всяко гардеробче се състои от две чекмеджета, основна част с лост за висящи дрехи, и горна част с рафт по средата. Двете гардеробчета са свързани с рафтове за книги и малко бюро с две чекмеджета.

Новата спалня има голяма ракла за завивки, и две чекмеджета на колелца, които се изваждат напълно, и наистина събират много. Чекмеджето на нощното шкафче е с пуш механизъм, за да може съседното чекмедже да се изважда.

Ъгловата етажерка с бюро прибира много учебници и тетрадки, материали за рисуване, и всякакви други неща. Оставили сме на плота отвор за кабели, чрез който да достигаме до съществуващ контакт. Всички чекмеджета са с механизъм за пълно изтегляне и плавно прибиране, а двете най-горни вратички са с повдигане нагоре.

Виж още от Апартамент Младост 2

Дневна стая със спалня и офис кът
Дневна стая със спалня и офис кът