Детска стая за 3 деца с падащо легло

Детска стая Лагера

Детска стая Лагера е стая, с площ около 10кв.м, и сравнително нисък таван, 240см висок. В тази малка стая трябваше да намерим достатъчно пространство за игра, учене и сън на 3 деца – голямо момченце, с по-малки братче и сестриче близначета. Наложи се да измислим концепция с двуетажно легло, и падащо легло с етажерка.

От предишното обзавеждане запазихме паркета, тапетите, дограмата и вратата. Изцяло се съобразихме и с местата на контактите, не сме променяли нищо.

Двуетажното легло е за матраци с размер 82/190/18см, като долното легло е с подматрачна рамка с повдигащи амортисьори. Стълбата е от иглолистен масив, изпръскан с боя.

Двуетажното легло е захванато за вертикален шкаф с две ракли за завивки, като в свободното пространство между тях има място за настолна лампа и играчки. Вратите на раклите са от мдф, изпръскан с боя по каталог на RAL, и с фрезовани дръжки.

Детска стая за 3 деца с падащо легло

Падащото легло е хоризонтално, отново за матрак 82/190/18см. Механизмът за сваляне и повдигане е с амортисьор, а усилието за целта е минимално. В комплекта с механизма са включени и две крачета, които придържат сваленото легло устойчиво на пода.

Над падащото легло имаме гардеробна част с рафтове. Целият шкаф е захванат за стената, с цел безопасност на децата. Тъй като сме се съобразили с наличен контакт на стената, направили сме отвор на етажерката, откъдето да изведем кабел за светещ глобус.

При затворено падащо легло, няма никакъв проблем бюрото да се ползва, и столът да се движи спокойно. Всяко дете си има предвидено чекмедже, а изборът на дръжки е специално направен от баткото.

Материал – ПДЧ, МДФ и масив, цвят и размери – по желание на клиента, проект – студио DY’SIGN