Детска стая Христина

Двуетажни легла за 3 деца

Детска стая Хриси е проект на двуетажни легла за три деца – две момченца и момиченце. Детската стая е в нова сграда и с ново обзавеждане, но родителите наскоро са се сдобили с третото си дете, и понеже мислят в перспектива за неговото порастване, още отсега предприемат съответните действия.

Двуетажните легла са с размер на матрака 90/190/20см. Издигнахме парапета на подходяща височина, за да обезопасим достатъчно спящите деца. Направихме го с изрязани звездички и лунички, добавихме малко цвят и игра с размерите на елементите, а по желание на майката, добавихме парапет и между леглата, за да няма ситуации с изместени възглавници.

Детска стая Хриси – двуетажни легла за 3 деца

Под едното легло добавихме гардеробче за децата, като го разделихме на 3 секции, с лост за закачалки за всяко дете.

Пред гардеробчето поставихме пейка, с възглавнички за сядане, която също е разделена на 3 чекмеджета, по 1 за всяко дете.

Леглата и стълбите към тях, са комбинация от мдф и масив бук, боядисани в бяло и светлокафяво. Всички останали цветни елементи по мебелите в стаята са от ПДЧ. Зеленото и жълтото ПДЧ са Киви и Шафран, на Егер, а декорът с цветята е ПДЧ на фирма Декорини.

Бюрото използва наличното място в ъгъла, като напълно се съобразяваме с радиатора. Постарахме се да не пречим на топлината и регулирането на вентила, но в същото време оставихме и достатъчно място за плот на бюрата.

За всяко дете е предвидено чекмедженце за ученически принадлежности. Етажерката над бюрото отново е разделена за 3 деца.

Материал – ПДЧ, МДФ и масив, цвят и размери – по желание на клиента, проект – студио DY’SIGN