ДЕТСКА СТАЯ ЯНА

Детска стая Яна е проект за разделяне на детска стая с квадратура от 20м². Детската стая се намира в тухлен блок, и е част от апартамент, обитаван от семейство с три деца – тийнейджър на 12 години, момченце на 2 години, и момиченце на 6 месеца.

Тъй като баткото вече е голям, и има нужда от уединение и собствено пространство, се налага детската стая да бъде разделена на две отделни, самостоятелни помещения.

Разделяне на детска стая Яна – общи визуализации

Обмислихме няколко варианта как да направим това разделяне, но в крайна сметка се наложи идеята, която виждате на визуализациите. За да се случи нейната реализация, се налага голям ремонт.

Нужно е да се извади ламинирания паркет, да се премести радиатора, както и да се смени с нов, и да се изгради допълнителна стена от гипскартон с вата, на която да се монтира нова интериорна врата. За да остане и за двете помещения отваряем прозорец, се налага поръчка и на нова дограма.

Електрическата инсталация се нуждае от преработка спрямо новите помещения. Следва шпакловка, боядисване, нови тапети, пренареждане на извадения ламинат, и разбира се, нови мебели.

Разделяне на детска стая Яна – тийнейджър

Съобразихме се с желанието на баткото стаята му да бъде в бяло и черно, а фототапетът, който той си избра, определи избора и на осветителните тела.

Ограниченото пространство наложи двуетажно легло, с гардероб под него, а допълнително място за съхранение осигурихме в стъпалата към него, и в етажерката над ъгловото бюро.

Разделяне на детска стая Яна – реализация

В детската стая за двете по-малки дечица събрахме още едно двуетажно легло със стълбичка, бюро за двама, и гардероб с чекмеджета. Мебелите отново са предимно бели, за да компенсират намалената естествена светлина.

Разделяне на детска стая Яна – момче и момиче

Детската стая за малките предстои да бъде реализирана на по-късен етап, тъй като те все още ползват кошари, и могат да почакат за изработката на двуетажното им легло.

Разгледай още детски стаи

Детска стая Надежда

Цветна детска стая

Детска стая Валентина

Детска стая КакаоДетска стая за пораснали деца

Детска стая ЛагераПадащо легло_Лагера_2

Детска стая ТочкиИнтериор проекти - Детска стая в зелено и оранж

Детска стая ХрисиДетска стая Христина

Детска стая БожидараДвуетажно легло с ниша и етажерка

Детска стая ИскраЪглова етажерка с бюро

Детска стая КалинСиня спалня и гардероб