ДЕТСКА СТАЯ ЯНА

Детска стая Яна е проект за разделяне на детска стая с квадратура от 20м². Детската стая се намира в тухлен блок, и е част от апартамент, обитаван от семейство с три деца – тийнейджър на 12 години, момченце на 2 години, и момиченце на 6 месеца.

Тъй като баткото вече е голям, и има нужда от уединение и собствено пространство, се налага детската стая да бъде разделена на две отделни, самостоятелни помещения.

Разделяне на детска стая Яна – общи визуализации

Обмислихме няколко варианта как да направим това разделяне, но в крайна сметка се наложи идеята, която виждате на визуализациите. За да се случи нейната реализация, се налага голям ремонт.

Нужно е да се извади ламинирания паркет, да се премести радиатора, както и да се смени с нов, и да се изгради допълнителна стена от гипскартон с вата, на която да се монтира нова интериорна врата. За да остане и за двете помещения отваряем прозорец, се налага поръчка и на нова дограма.

Електрическата инсталация се нуждае от преработка спрямо новите помещения. Следва шпакловка, боядисване, нови тапети, пренареждане на извадения ламинат, и разбира се, нови мебели.

Разделяне на детска стая Яна – тийнейджър

Съобразихме се с желанието на баткото стаята му да бъде в бяло и черно, а фототапетът, който той си избра, определи избора и на осветителните тела.

Ограниченото пространство наложи двуетажно легло, с гардероб под него, а допълнително място за съхранение осигурихме в стъпалата към него, и в етажерката над ъгловото бюро.

Разделяне на детска стая Яна – реализация

В детската стая за двете по-малки дечица събрахме още едно двуетажно легло със стълбичка, бюро за двама, и гардероб с чекмеджета. Мебелите отново са предимно бели, за да компенсират намалената естествена светлина.

Разделяне на детска стая Яна – момче и момиче

Детската стая за малките предстои да бъде реализирана на по-късен етап, тъй като те все още ползват кошари, и могат да почакат за изработката на двуетажното им легло.