АПАРТАМЕНТ НОВИ ХАН

Дизайн и реализация

Апартамент Нови Хан е с големина около 50м², и представлява тристайно жилище в затворен комплекс „Сентрал Парк“, с. Нови Хан, Софийско. Състои се от дневна с кухня и антре, детска стая, спалня, баня с тоалетна, и две тераси.

Нашата задача беше да направим интериорен дизайн и реализация на проекта, включително да управляваме целия процес. Беше ни гласувано изключително доверие от страна на клиентката.

За цялото време, докато се занимавахме с нейния апартамент, тя го посети само веднъж, и разчиташе изцяло на нас да я държим в течение на случващото се там.

Преди ние да се заемем с апартамента, клиентката беше направила частичен ремонт – банята беше готова за ползване, имаше направена Ел и ВиК инсталация, изградени стени с гипскартон, шпакловани и боядисани в различни, свежи цветове, положени настилки – ламинат и плочки. Имаше и сложени временни осветителни тела, които подменихме с модерни ЛЕД плафониери.

Нямаше обаче интериорни врати, нямаше климатици, дограмата беше изключително мръсна, с несвалени и засъхнали лепенки, нямаше щори и комарници, изводите в кухнята бяха сбъркани изцяло, и се наложи да правим основен ремонт, нямаше мебели…

Дизайн и реализация на апартамент Нови Хан – снимки ДНЕВНА

Осигурихме строителна бригада, която да извърши ремонта на стената, където щеше да бъде кухнята според нашия проект. Разместихме грешно поставените изводи за вода, и фурна, направихме нови контакти, изградихме предстенна конструкция от гипскартон, за да скрием оставените видими тръби.

От предния ремонт в банята имаше оставени изводи за хоризонтален бойлер, но ние трябваше да закупим и доставим подходящ модел.

Наложи се и малко преправяне на електроинсталацията по стаите, както и преместване на изводите за осветителни тела в хола, но в общи линии, работихме съобразно със съществуващите ключове и контакти.

Докато течеше нашият ремонт, ние правехме огледи за взимане на точни размери, уговаряхме доставки на електроуреди за кухня, както и дати за монтажи на интериорни врати, външни ролетни щори, вътрешни вертикални щори, комарници, и климатици.

Създавахме и условия да се случат определени монтажи, например наложи се основно почистване на дограмата, преди монтажа на щорите. Профилите и прозорците бяха в изключително занемарено състояние, със засъхнали лепенки и строителни пръски. Трябваше да се премахне и изоставено лястовиче гнездо, с всички следи от живо присъствие около него.

Дизайн и реализация на апартамент Нови Хан – снимки СПАЛНЯ

Мебелите във всички стаи са проектирани, съобразно изискванията на клиентката, и нейната дъщеря. Жилището е ваканционно за тях, но въпреки това те се нуждаеха от удобни, практични и функционални мебели, които да бъдат изработени от качествени материали, за дълготрайна употреба.

Използвахме плавни и тихи механизми, вградихме кофа под мивката, отцедник за съдове в шкафа над нея, доставихме вградена фурна и котлон, телескопичен абсорбатор, хладилник с No Frost система, комбинирана пералня със сушилня.

Тъй като клиентката работи предимно дистанционно, като следствие от Ковид пандемията, ръководехме се и от идеята жилището да може да се ползва и като основно, в случай на нужда. Затова трябваше да има и работен кът, и учебно пространство, заедно с всичко останало.

Дизайн и реализация на апартамент Нови Хан – снимки ДЕТСКА СТАЯ

Изработката и монтажа на мебелите е дело на фирма Оникс, гр. Ихтиман. Присъствахме по време на целия монтаж, като предимно наблюдавахме процеса, и само по малко се намесвахме, тъй като фирмата работеше изключително точно и прецизно.

По време на проектирането, отделихме и специално внимание на дивана, като го поръчахме със специална водоустойчива тапицерия. Доставихме матраци за спалните, закупихме и сглобихме холна маса, както и комплект трапезна маса със столове.

Строителната бригада, с която работихме, свърза електроуредите, монтира телевизорите във всички помещения, постави лед осветление под горните шкафове в кухнята.

Организирахме и финално основно почистване след ремонт, за да стигнем до любимата ни част – декорация и снимки.

Доста накратко ви представихме нашата работа в тази публикация, но се надяваме, че сте придобили представа какво прави една фирма за интериорен дизайн, за да получи клиента мечтаното от него жилище.