Апартамент Жана

Дизайн и управление на проект на двустаен апартамент

Двустаен апартамент Жана се намира в софийския квартал Дружба 2, в нов тухлен блок, като на площ от 39,5м² са разположени входно антре, дневна с кухня, спалня, и баня с тоалетна. Тъй като клиентката живееше в Асеновград, нямаше как сама да управлява ремонта на жилището си, и веднага след като блока получи Акт 16, интериорно студио Ди Сайн беше ангажирано да изготви цялостния му интериорен дизайн.

В апартамента щеше да живее синът на клиентката, който имаше срок от 2 месеца да освободи квартирата си, защото хазяите му бяха решили да ползват жилището си.

В рамките на тези 2 месеца, трябваше да изготвим дизайн на новото жилище, да закупим плочки и оборудване за баня, и да я направим готова за ползване, да преправим електроинсталацията според проекта, да шпакловаме и боядисаме стените, да монтираме климатик, ключове и контакти, да сложим ламинат на пода, както и да поставим интериорни врати, щори и комарници на прозорците.

Двустаен апартамент  Жана  – Баня

На следващ етап от проекта трябваше да проектираме мебелите, чиито габарити вече бяхме определили, да ги изработим и доставим, когато станат готови, дори това да означаваше, че синът на клиентката щеше да известно време да спи на матрак на пода.

Благодарение на бригадата, с която работихме, успяхме да се вместим в краткия срок на ремонта. В банята изместихме местата на душа, мивката и бойлера, монтирахме сифон, разширихме малко куфара пред щранговете, подготвихме пода и стените за плочки, монтирахме оборудването за баня, включително добавихме хигиенен душ, и аксесоари. Тавана обработихме с минерална мазилка, и сложихме лампа за баня.

Изместихме домофона в близост до банята, за да освободим място в антрето за вграден гардероб, в който скрихме комбинирана пералня със сушилня. 

В стаите монтирахме радиатори, като за този в спалнята се наложи да къртим стената, за да преместим изводите, и да сложим радиатор с повече глидери.

Двустаен апартамент  Жана – Антре и Спалня

За втория етап с мебелите също се оказа, че няма да имаме достатъчно време. Синът на клиентката не само, че се нанесе дори няколко дни по-рано, ами се сгоди, и заживя в апартамента с бъдещата му булка, чужденка.

Докато те се подреждаха в малкия двустаен апартамент, и в същото време подготвяха сватбата и съвместния си живот след нея, ние извършвахме довършителни ремонтни дейности, и се занимавахме с финални детайли по поръчката и доставката на бъдещите мебели.

Мебелите в апартамента са дело на две фирми – една от Асеновград, близка до клиентката, която изработи и монтира кухнята като сватбен подарък за младоженците, и друга от София, която изработи и монтира цялото обзавеждане за спалнята и за антрето.

За гардеробите, портмантото, спалнята и скрина са използвани Баменда сиво-бежова на Егер, която специално подбрахме да си подхожда с ламината, и бял мдф на АГТ. За избора и монтаж на ламинат, отново се доверихме на нашите партньори от фирма Паркетен свят.

Двустаен апартамент  Жана – дневна с кухня

В кухнята заложихме на мдф Бяла Перла за вратичките, както и на термоплот и гръб Мрамор Карара, с които облякохме комина. Шкафчето над хладилника е по-дълбоко от останалите горни шкафове, по някаква лична причина на клиентката от Асеновград. Закупихме и доставихме електроуреди Бош (абсорбатор и съдомиялна), АЕГ фурна и плот за вграждане, и хладилник с No Frost система Самсунг.

Малко след монтажа на мебелите, клиентите се ожениха, и заминаха на дълъг меден месец в чужбина. Докато ги нямаше, ние монтирахме ТВ шкафа, който е със същите материали като в спалнята, и остана да решим с каква витрина да запълним мястото между дивана и кухнята.

Надделя мнението, че кухненската част не е достатъчна на младите, и те изпитват липса на достатъчно шкафове за прибори и съдове, затова проектирахме един допълнителен самостоятелен модул към кухненската част, който изработихме и монтирахме със софийската мебелна фирма.

Накрая, финализирахме някои последни детайли по обзавеждането, и след като младото семейство се прибра в София, успяхме да направим и снимките, които виждате сега.