Надежда в розово и крем

Тази дневна с кухня, която нарекохме “Надежда в розово и крем” се намира в апартамент в новостроящ се блок в кв. Надежда, с доста объркано разпределение. По проект в апартамента има кухня с дневна – която стана на детска стая, спалня и кабинет – които станаха на дневна с кухня, и детска стая – която стана на спалня.

За детската стая в апартамента вече ви разказахме, а проектът на спалнята може да видите тук.

Поводът да поемем този проект беше наличието на трегери и колони в помещението, които препъваха собствениците сами да се справят с планирането на обзавеждането. Когато се свързаха с нас, строителите бяха избили стената, свързваща спалнята с кабинета, бяха прокарали тръби в кухненската част и няколко извода за таванно осветление, бяха монтирали и дограмата. 

Разгледайте галерията със снимки на проекта “Надежда в розово и крем”

Помещението, което се беше получило след обединяване на помещенията, беше около 30 кв.м. Ние запазихме изводите за осветление така, както бяха сложени, единствено добавихме още три осветителни тела над полуострова. Съдействахме с избора на интериорните врати, планирахме разпределението на цялото обзавеждане, проектирахме мебелите и разместихме контактите спрямо тях, помогнахме с избора и покупката на трислойния паркет и гранитогреса, избрахме цвета на стените и поръчахме дивана.

Всяка наша идея беше внимателно обмисляна от гледна точка на функционалност и елегантност и след това коментирана със собствениците, за да се стигне до приемането или отхвърлянето ѝ. През цялото време следвахме бюджета, който ни беше заложен и се стараехме да го спазваме максимално.

Кликнете на бутона “Виртуална реалност”,  за да видите 360-градусовата панорама на проекта “Надежда в розово и крем”

Но нека ви разкажем малко по-подробно за проекта “Надежда в розово и крем”.

Кухненската част се състои от полуостров с издигнат барплот, в който сме поставили няколко чекмеджета и врати с рафтове. Под барплота побрахме малка микровълнова, а до нея на стената има димер за регулиране силата на осветлението на лампите над барплота, и два контакта.

Срещу полуострова отляво -надясно имаме колона с изтегляща се кошница, рафтове за вино и хладилник, а над тях – шкафове. До хладилника имаме един много плитък шкаф, който изравнява кухнята и същевременно крие колоната с ВиК тръбите и водомерите. Идеята на плиткия шкаф е да служи за побиране на парцали, четки, препарати и т.н.

Следва зоната за миене – съдомиялна и шкаф за мивка. Предвидихме мелница за отпадъци и изтеглящ се кош за отпадъци в шкафа под мивката. По липса на тераса тяхното вграждане беше необходимост. Мелницата за отпадъци освен, че ще намалява количеството на боклука, ще служи и за ограничаване на миризмите в помещението. Идеята за монтаж на мелница беше възприета леко скептично в началото, но след още малко време за събиране на информация, беше приета радушно. В стенния панел оставихме вратичка за достъп до водомерите.

В съседство поставихме фурна за вграждане и индукционен плот, като оформихме шкафа над тях съобразно трегера. До фурната отново имаме изтегляща се кошница, а над нея предвидихме контакт за кафемашина. Горните шкафове са достатъчно високи, за да поберат много и все необходими кухненски пособия.

Клиентката ни много държеше да има място в дневната, където да може да съхранява книгите си, и затова проектирахме шкафа около прозореца, който освен всичко, влиза частично в колоната, разделяща двете помещения. В долната си част има врати с рафтове, а в горната е открит както за книги, така и за сувенири от пътешествия. Частично прикрихме радиатора с решетка, за да свържем двете части на шкафа.

В частта за телевизор няма нищо особено специфично, освен че отново дизайна на ТВ шкафовете е по наш проект. Първоначално мебелите бяха планувани от комбинация на МДФ с ПДЧ, но с цел по-бюджетно изпълнение се ориентирахме изцяло към мебели от ПДЧ. Механизмите и електроуредите обаче държахме да са висок клас, с плавно движение и пълно изтегляне, енергоспестяващи и с повече години гаранция. 

Очаквайте скоро снимки и от реализацията на проекта!

А ако сега обзавеждате дневна с кухня или цял апартамент, свържете се с нас. Ние ще ви направим красив и изпълним проект, ще ви дадем оферта за производство и ще ви помогнем с реализацията. Нека заедно направим светът по-уютен и красив, започвайки от Вашия дом!

ПРОЕКТИРАНЕ НА МЕБЕЛИ ОТ СТУДИО DY’SIGN

Кухня с остров СилвияDY'SIGN
Красива малка кухня от мдф - колаж