Надежда в розово и крем

Апартамент “Надежда”

Тази дневна с кухня, която нарекохме “Надежда в розово и крем” се намира в апартамент в новостроящ се блок в кв. Надежда, с доста объркано разпределение. По проект в апартамента има кухня с дневна – която стана на детска стая, спалня и кабинет – които станаха на дневна с кухня, и детска стая – която стана на спалня.

За детската стая в апартамента вече ви разказахме, а проектът на спалнята може да видите тук.

Поводът да поемем този проект беше наличието на трегери и колони в помещението, които препъваха собствениците сами да се справят с планирането на обзавеждането. Когато се свързаха с нас, строителите бяха избили стената, свързваща спалнята с кабинета, бяха прокарали тръби в кухненската част и няколко извода за таванно осветление, бяха монтирали и дограмата. 

Надежда в розово и крем

Помещението, което се беше получило след обединяване на помещенията, беше около 30 кв.м. Ние запазихме изводите за осветление така, както бяха сложени, единствено добавихме още три осветителни тела над полуострова. Съдействахме с избора на интериорните врати, планирахме разпределението на цялото обзавеждане, проектирахме мебелите и разместихме контактите спрямо тях, помогнахме с избора и покупката на трислойния паркет и гранитогреса, избрахме цвета на стените и поръчахме дивана.

Кухненската част се състои от полуостров с издигнат барплот, в който сме поставили няколко чекмеджета и врати с рафтове.

Кликнете на бутона “Виртуална реалност”,  за да видите 360-градусовата панорама на проекта “Надежда в розово и крем”

Под барплота побрахме малка микровълнова, а до нея на стената има димер за регулиране силата на осветлението на лампите над барплота, и два контакта.

Срещу полуострова отляво -надясно имаме колона с изтегляща се кошница, рафтове за вино и хладилник, а над тях – шкафове. До хладилника имаме един много плитък шкаф, който изравнява кухнята и същевременно крие колоната с ВиК тръбите и водомерите. Идеята на плиткия шкаф е да служи за побиране на парцали, четки, препарати и т.н. В стенния панел оставихме вратичка за достъп до водомерите.

Следва зоната за миене – съдомиялна и шкаф за мивка. Предвидихме мелница за отпадъци и изтеглящ се кош за отпадъци в шкафа под мивката. По липса на тераса тяхното вграждане беше необходимост. Мелницата за отпадъци освен, че ще намалява количеството на боклука, ще служи и за ограничаване на миризмите в помещението.

В съседство поставихме фурна за вграждане и индукционен плот, като оформихме шкафа над тях съобразно трегера. До фурната отново имаме изтегляща се кошница, а над нея предвидихме контакт за кафемашина. Горните шкафове са достатъчно високи, за да поберат много и все необходими кухненски пособия.

Клиентката ни много държеше да има място в дневната, където да може да съхранява книгите си. С тази цел проектирахме шкафа пред прозореца. В долната си част той е с врати с рафтове, а в горната е открит – за книги, или за сувенири от пътешествия. Частично прикрихме радиатора с решетка, за да свържем двете части на шкафа.

В дневната част мебелите покрай телевизора и дивана отново ще прибират книги. Горните мебели имат отварящи се механизми нагоре, а на долната част вратите се свалят надолу с механизъм тип “ножица”.  

Първоначално мебелите бяха планувани от комбинация на МДФ с ПДЧ, но с цел по-бюджетно изпълнение се ориентирахме изцяло към мебели от ПДЧ. Механизмите и електроуредите обаче държахме да са висок клас, с плавно движение и пълно изтегляне, енергоспестяващи и с повече години гаранция.

Виж още от Апартамент Надежда

Разгледай още дневни и кухни