Надежда в розово и крем

Апартамент „Надежда“

Дневна с кухня Надежда в розово и крем се намира в тристаен апартамент в кв. Надежда. Според архитектурния проект, в апартамента е трябвало да има спалня, свързана с преход към просторен кабинет, кухня с трапезария и дневна, и детска стая. Всички стаи са със сменено предназначение, само коридорът и баните запазиха първоначалните си функции. От кухнята с дневна се получи чудесна детска стая, а проектираната детска стая стана на уютна спалня.

Когато собствениците се свързаха с нас, строителите бяха избили стената, свързваща спалнята с кабинета, бяха прокарали ВиК тръбите в кухненската част, и бяха монтирали дограмата. Наличието на трегери и колони в помещението препъваха собствениците сами да се справят с планирането на обзавеждането.

Надежда в розово и крем – общи

Помещението, което се беше получило след обединяване на помещенията, беше около 30 кв.м. Решихме да запазим изводите за таванно осветление, единствено добавихме още три осветителни тела над полуострова.

Съдействахме с избора на интериорните врати, планирахме разпределението на цялото обзавеждане, проектирахме мебелите и разместихме контактите спрямо тях, помогнахме с избора и покупката на трислойния паркет и гранитогреса, избрахме цвета на стените в розово и крем, и поръчахме дивана.

Надежда в розово и крем – кухня

Кухненската част се състои от полуостров с издигнат барплот, в който сме поставили шкаф с 6 чекмеджета и 2 вратички с рафтове. Върху шкафа оставихме място за малка микровълнова, а до нея на стената има димер за регулиране силата на осветлението на лампите над барплота, и два контакта.

Срещу полуострова отляво -надясно имаме колона с изтегляща се кошница, рафтове за вино и хладилник, а над тях – шкафове.

До хладилника имаме един много плитък шкаф, който изравнява кухнята и същевременно крие колоната с ВиК тръбите и водомерите. Идеята на плиткия шкаф е да служи за побиране на парцали, четки, препарати и т.н. В стенния панел оставихме вратичка за достъп до водомерите.

Следва зоната за миене – съдомиялна и шкаф за мивка. Предвидихме мелница за отпадъци и изтеглящ се кош за отпадъци в шкафа под мивката. По липса на тераса тяхното вграждане беше необходимост. Мелницата за отпадъци освен, че ще намалява количеството на боклука, ще служи и за ограничаване на миризмите в помещението.

В съседство поставихме фурна за вграждане и индукционен плот, като оформихме шкафа над тях съобразно трегера. До фурната отново имаме изтегляща се кошница, а над нея сложихме контакт за кафемашина. Горните шкафове са достатъчно високи, за да поберат всички необходими кухненски пособия.

Надежда в розово и крем – коридор

Клиентката ни много държеше да има място в дневната, където да може да съхранява книгите си. С тази цел проектирахме шкафа пред прозореца. В долната си част той е с врати с рафтове, а в горната е открит – за книги, или за сувенири от пътешествия. Частично прикрихме радиатора с решетка, за да свържем визуално двете части на шкафа.

В дневната част мебелите покрай телевизора и дивана отново ще прибират книги. Горните мебели имат отварящи се механизми нагоре, а на долната част вратите се свалят надолу с механизъм тип „ножица“.

С цел по-бюджетно изпълнение се ориентирахме към мебели от ПДЧ. Механизмите и електроуредите са висок клас, с плавно движение и пълно изтегляне, енергоспестяващи и с повече години гаранция.

Разгледай още от Апартамент "Надежда"

Спалня Надежда

Детска стая Алекс