БОКСОНИЕРА АННА

Боксониера Анна е мини апартамент без тераса, с големина 27.6м², в новопостроен блок с частична гледка към Витоша. Клиентката желаеше елегантен, изчистен и бюджетен интериорен дизайн, предимно в бяло. Студио Ди Сайн беше ангажирано с целия проект, от идейната концепция до цялостната му реализация.

Строителят беше предал апартамента на шпакловка и замазка, с блиндирана входна врата, и поставена дограма на прозорците. Тъй като асансьорът в сградата не беше пуснат в експлоатация, се наложи всички тежки материали, мебели, електроуреди и оборудване за баня да бъдат качвани от хамали.

Боксониера Анна – общи снимки

Определихме местата на мебелите, съдействахме при избора, покупката и доставката на плочки, санитария и оборудване за баня. Изготвихме техническите чертежи и осигурихме изпълнител на строително-ремонтните дейности, който имаше задача да извърши довършителните работи качествено, и в срок. Ангажирахме се с цялата логистика относно поръчката и доставката на материалите за работа, както и с контрола върху процеса на реализация.

Внесохме доста промени в първоначалния архитектурен проект – премахнахме единия таванен извод в стаята, и центрирахме другия. Създадохме нови, стенни точки за осветление над таблата на леглото, преместихме някои контакти и махнахме други. Сменихме бушоните в ел. таблото с по-надеждни, поставихме нови ключове и контакти.

В банята монтирахме безшумен вентилатор, влагозащитен контакт, и огледало с лед осветление. Свързахме бойлера към ел. таблото, и преместихме изводите за вода на по-удобно място.

Боксониера Анна – кухня

Поставихме алуминиева врата с огледало на банята, както и интериорна врата между антрето и стаята. Монтирахме отоплителни тела в стаята и банята. Положихме испански гранитогрес като подова настилка в антрето и стаята.

Боядисахме стените в бяло, и поставихме NMC профили като елегантен завършек между стените и тавана в стаята. Със същия профил и в банята, се получи много красиво.

Проектирахме вграден гардероб в антрето, който освен дрехи, обувки и багаж, побира и една малка пералня. Оставихме удобен достъп до тръбите за парно и разпределителната кутия за интернет, които също се намират в гардероба.

Боксониера Анна – коридор и баня

В стаята събрахме компактна кухня с всички необходими уреди, към която добавихме дълга маса тип шкаф, с чекмеджета за кухненски прибори и рафтчета за съдове. Разширихме още малко кухненската част с висока етажерка.

Заехме едната стена с голяма библиотека за ТВ и книги, като добавихме в нея два гардероба, и големи ракли за завивки.

Срещу библиотеката поставихме високо тапицирано легло, тип боксспринг, което предоставя не само удобство при сън или почивка,  но и още една възможност за съхранение на багаж.