БОКСОНИЕРА АННА

Боксониера Анна е мини апартамент без тераса, с големина 27.6м², в новопостроен блок с частична гледка към Витоша. Клиентката желаеше елегантен, изчистен и бюджетен интериорен дизайн, предимно в бяло. Студио Ди Сайн беше ангажирано с целия проект, от идейната концепция до цялостната му реализация.

Строителят беше предал апартамента на шпакловка и замазка, с блиндирана входна врата, и поставена дограма на прозорците. Тъй като асансьорът в сградата не беше, и все още не е пуснат в експлоатация, се налага всички тежки материали, мебели, електроуреди и оборудване за баня да бъдат качвани от хамали.

Боксониера Анна – стая и антре

Определихме местата на мебелите, съдействахме при избора, покупката и доставката на плочки, санитария и оборудване за баня. Изготвихме техническите чертежи и осигурихме изпълнител на строително-ремонтните дейности, който имаше задача да извърши довършителните работи качествено, и в срок. Ангажирахме се с цялата логистика относно поръчката и доставката на материалите за работа, както и с контрола върху процеса на реализация.

Внесохме доста промени в първоначалния архитектурен проект – премахнахме единия таванен извод в стаята, и центрирахме другия. Създадохме нови, стенни точки за осветление над таблата на леглото, преместихме някои контакти и махнахме други. Сменихме бушоните в ел. таблото с по-надеждни, поставихме нови ключове и контакти.

В банята монтирахме безшумен вентилатор, влагозащитен контакт, и огледало с лед осветление. Свързахме бойлера към ел. таблото, и преместихме изводите за вода на по-удобно място.

Боксониера Анна – Баня

Поставихме алуминиева врата на банята, както и интериорна врата между антрето и стаята. Монтирахме отоплителни тела в стаята и банята. Положихме испански гранитогрес като подова настилка в антрето и стаята.

Кликнете на бутона “Виртуална реалност”,  за да видите 360-градусовата панорама на проекта “Боксониера Анна”

Боядисахме стените в бяло, и поставихме NMC профили като елегантен завършек между стените и тавана в стаята. Със същия профил и в банята, се получи много красиво.

Проектирахме вграден гардероб в антрето, който освен дрехи, обувки и багаж, побира и една малка пералня. Оставихме удобен достъп до тръбите за парно и разпределителната кутия за интернет, които също се намират в гардероба.

Реализация на “Боксониера Анна” до момента

В стаята събрахме компактна кухня с всички необходими уреди, към която добавихме дълга маса тип шкаф, с чекмеджета за кухненски прибори и рафтчета за съдове. Разширихме още малко кухненската част с една висока етажерка с открите рафтове и закрита част – за специални сервизи, подправки и бутилки с вино.

Заехме едната стена с голяма библиотека за ТВ и книги, като добавихме в нея още гардеробно място, както и ракли за завивки.

Срещу библиотеката ще поставим готово закупено, високо тапицирано легло, тип боксспринг, което освен удобство при почивката на двама души, ще предостави и още една възможност за съхранение на багаж.

Мебелите от визуализациите са поръчани и очакват своята изработка и монтаж. Надяваме се скоро да можем да ви покажем тях.

Виж още дневни и кухни