Детска стая Борис

Тийн стая за момче – геймър

Детска стая Борис се намира в софийския квартал Младост 3, в панелен блок, и е с квадратура 14,7м². Предстоеше основен ремонт, като детското обзавеждане трябваше да се махне, и да освободи място за нови мебели, по-функционални и по-подходящи за тийнеджър, който обожава компютърните игри. Трябваше да направим стаята по-светла и по-просторна, като създадем модерен дизайн на тийн стая за момче – геймър.

Изготвихме идеен и технически интериорен дизайн на стаята, като освен това съдействахме с план-бюджета на ремонта, избора и покупката на фототапет, осветителни тела и нов ламинат. Предоставихме също оферта за ремонт, и изработка на мебелите, но клиентите изявиха желание сами да се справят с тези дейности.

Tийн стая Борис – спалня

Ремонтът на стаята трябваше да бъде готов преди 15-ти септември, като майсторите направиха фигурата на тавана, шпакловаха и боядисаха. Осветителните тела на тавана ги направихме да се включват на кръгове – над леглото, и над бюрото и гардероба, като освен това имат и девиаторно управление.

Клиентите сами си залепиха тапета, а след това им поставиха климатик, нови ключове и контакти. За монтажа на ламинат, отново се доверихме на нашите партньори от фирма Паркетен свят.

На следващ етап от проекта бяха изработени, доставени и монтирани мебелите.

Матракът на спалнята се повдига нагоре, за да освободи място за съхранение, а размерите му са предвидени за ползване и от възрастен 144/190см. Успоредно на леглото сме сложили ракла за прибиране на завивки. Над таблата на леглото е предвидено и осветление от лед лента със сензор за близост. 

Между страничните модули на спалнята има няколко шкафа с врати, отварящи се нагоре, за съхранение на багаж, а до вратата на стаята има модул тип гардеробче с рафтове и 3 вътрешни чекмеджета.

Tийн стая Борис – ТВ секция

Отделихме специално внимание на бюрото, като предложихме да се постави подходяща стойка за два монитора, място за геймърски компютър и подвижен рафт над него за слушалки.

Левият модул на секцията до бюрото е специално проектиран за удобно ползване от ученик, с 3 чекмеджета и няколко разпределения за учебници голям формат, като всяко от тях е за различен предмет. 

Десният модул е с рафтчета за съхранение, като сме предвидили да има и контакти на стената –  за зареждане на телефон или лаптоп, включване на настолна лампа и др.

За ТВ секцията желанието на родителите беше да има модерен дизайн с панели, долен шкаф с чекмеджета, който да не стъпва на пода, голям телевизор, и гардероб с повече рафтове.

Стената зад нея е боядисана с латекс, подбран да си подхожда на фототапета. Единственото, което за момента остана от старата детска стая, е вратата.