Детска стая в зелено и оранж

Детска стая в зелено и оранж е проект на стая за три деца. В момента семейството е с бебе и момченце на 3г., но планира да има и трето дете. Стаята е просторна и с прави стени.

Мебелите в стаята са комбинация от платинено бяло ПДЧ и боядисан МДФ. Докато се появи третото дете, проектът може временно да бъде изпълнен с две от леглата, а третото да се добави след време.

На проекта третото легло сме го разположили перпендикулярно на останалите, но тъй като то ще бъде добавено на по-късен етап, може да се разположи и успоредно на отсрещната стена, тази с вратата. Има достатъчно място за това. Планирали сме това легло да бъде метално, но прахово боядисано в същият цвят като другите две легла.

Всички легла са проектирани с размер на матраците 114/190/22см. По този начин се инвестира в обзавеждане само веднъж, а то служи дълги години занапред.

Детска стая в зелено и оранж

Долното легло има две големи и дълбоки чекмеджета, на колелца. Гардеробът над него също позволява прибирането на много багаж. На дъното му може да се монтира лед осветление, а на стената под гардероба да се добави още един рафт-етажерка.

Под горното легло добавихме гардеробче за дрехи с лост за закачалки, и открити рафтове. Натоварихме го с няколко функции – гардероб за дрехи, ракла за завивки, подпора за горното легло, облегалка при четене, и етажерка за играчки.

Стълбата, която води до горното легло, е планирана с планки за закрепване към основата на матрака, така че в случай на нужда лесно може да се сложи. Тъй като към момента на проекта, едното дете е бебе, то все още спи в кошара при родителите си, и само другото дете би могло да ползва долното легло.

Докато порасне и другото дете достатъчно, за да почнат да ползват и горното легло, то може да стои с незакачена стълба. По този начин достъпът до етажерката с играчки под леглото ще бъде много по-лесен.

Материал – ПДЧ, МДФ и метал, цвят и размери – по желание на клиента, проект – студио DY’SIGN