Дневна стая със спалня и офис кът

Апартамент Младост 2

Дневна стая със спалня и офис кът е част от тристаен, панелен апартамент, намиращ се в софийския квартал Младост 2. Дневната е с чудесно източно изложение, което я прави изключително слънчева.

В апартамента има две детски стаи, които се ползват от двете деца на семейството. Едната е свързана с дневната, посредством малък преход, и също гледа на изток, а другата се намира срещу нея, от другата страна на коридора, и е обърната на запад. Тъй като двете стаи се обитават от момиче и момче, това налага родителите да ползват дневната стая и като спалня.

По времето на Ковид пандемията, и на двамата родители им се налага да работят от вкъщи, и тъй като дневната стая е единственото място, откъдето могат да правят това, съвсем естествено я ползват и като офис.

Дневна стая със спалня и офис кът

След Ковид пандемията, и някои други случили се житейски промени, клиентката беше решила да смени визията на дневната, както и част от нейната мебелировка.

Двете стари бюра, различни по цвят, форма и материал, както и стария диван бързо си намериха нови собственици, и след като се освободихме от тях, опразнихме дневната, доколкото беше възможно, и започнахме ремонта.

Свалихме старите тапети, покрихме ламината с велпапе, опаковахме спалнята с найлон, и шпакловахме стените и тавана, за да коригираме несъвършенства по тях, и да ги изравним. След това боядисахме тавана, и залепихме новите тапети, имитиращи бетон и мазилка.

Купихме нов полилей и нов стенен аплик, сложихме също и нови ключове, но оставихме старите контакти, тъй като клиентката не желаеше да ги подменя.

Махнахме алуминиевите щори от прозорците, и корниза с тънката завеса пред тях, и сложихме двоен алуминиев корниз с нови тънки и плътни завеси, подбрани да подхождат на цветовете на спалнята и скрина, които запазихме от старото обзавеждане в стаята. Подменихме само подматрачната рамка на спалнята, и сменихме покривалото с ново. Поръчахме и новия диван.

Проектирахме ново двойно бюро, с място за двама ползватели, което прибра и всички кабели в специален отвор, закрит от принтера. В частта с чекмеджетата монтирахме и заключващ механизъм. Избрахме да направим бюрото в дървесно бяло, за да олекотим малко атмосферата в дневната.

Виж още от Апартамент Младост 2

Детска стая ИскраДетска стая Искра