Кухня Леда – нежна елегантност в гр. Бургас

Преди около година получихме запитване през анкетата в нашия сайт дали бихме проектирали кухня за младо семейство с две малки момиченца, наскоро преместило се от София в гр. Бургас. Бяха в процес на закупуване на жилище, и имаха приблизителна идея каква кухня биха желали.

В края на проектирането вече знаехме, че кухня Леда ще носи точно името на първородната им дъщеря, защото беше също толкова желана, нежна и елегантна, като нея.

Изключително важно беше да изпълним желанието на домакинята да има много място, където да съхранява безбройните си буркани с подправки, сервизи за хранене, и множество дребни уреди за готвене.

Готвенето е неизменна, важна част от живота на това семейство, а двете малки момиченца участват с огромно желание в ритуала по приготвяне на храна.

Кухня Леда – нежна елегантност в гр. Бургас

Жилището, което клиентите ни бяха решили да купят, се намираше в тухлен блок старо строителство, и беше за основен ремонт. Имаше възможност да се премахнат някои стени в дневната и кухнята, за да се получи по-отворено и просторно помещение, което би било по-удобно за нуждите на семейството.

Беше късна пролет, когато взехме размери, изговорихме възможните варианти за разпределение на кухнята, и докато семейството се занимаваше с цялата дейност по планирането и изпълнението на ремонта, ние започнахме да работим по проекта на кухнята.

Няколко пъти се наложи да го изменяме, съобразявайки се с възникналите проблеми, и взетите решения в процеса на ремонт. Променяхме размери на стени и на шкафове, колебахме се дали в кухнята да има остров, или да се сложи трапезна маса.

Променяхме предназначение на шкафове, решавахме дали шкафовете ще имат чекмеджета или вратички, обсъждахме посоки на отваряне, дали да сложим стъкла и къде. Избирахме и визуализирахме цветове, материали и електроуреди, форми на корнизи, и дръжки.

Беше лято, когато финализирахме проекта на кухнята. Наложи се да се съобразим с поставените от водопроводчика тръби и изводи за вода, които определиха местата на мивката и съдомиялната, но поне изводите за контакти и  ключове ги решихме ние.

Кухня Леда – нежна елегантност в гр. Бургас

Беше ранна есен, когато клиентите окончателно решиха какъв да бъде цветът на кухнята, а за механизмите за чекмеджетата и вратичките се спряхме на Хетих и Блум. Събрахме оферти за производство и монтаж на кухнята, от местни и софийски фирми. Съдействахме при избора на мелница за отпадъци, която се монтира на сифона на мивката, пристигнаха и новозакупените мивка, смесител, и електроуреди.

Беше зима, когато монтажът започна. Извършихме го заедно със софийска мебелна фирма, като се наложи два или три пъти да пътуваме до Бургас, за да решаваме внезапно възникнали проблеми, свързани с некачествено изпълнение на боядисаните плоскости от мдф. Успяхме да ги решим, и нашите доволни клиенти посрещнаха коледните празници в нов и уютен дом, с мечтаната прекрасна кухня.

И сега, когато вече отново сме ранно лято, успяхме да снимаме реализираната кухня Леда, за да ви я покажем в целия ѝ блясък, и функционалност. В нашата фейсбук страница може да видите „преди и сега“ снимки. Последвайте ни, за да бъдете по-информирани относно нашите проекти.

Разгледай още дневни и кухни

Боксониера АннаБоксониера Анна

Дневна с кухня Надежда

Дневна с кухня МоникаДневна Моника

Кухня ЛедаКухня Леда

Дневна Какао

Кухня КанелаШампанско и мрамор в кухнята

Японска дневна с кухняЯпонска дневна с кухня Павлина

Боксониера КалинаИнтериор проекти -боксониера Калина

Дневна с кухня КирилДневна с кухня Кирил

Кухня с остров СилвияКухня Силвия_странично

Кухня от мдф Гергана

Кухня с домашен офисКухня с домашен офис