Кухня Леда – нежна елегантност в гр. Бургас

Преди време получихме запитване през анкетата в нашия сайт дали бихме проектирали кухня за младо семейство с две малки момиченца, наскоро преместило се от София в гр. Бургас. Бяха в процес на закупуване на жилище, и имаха приблизителна идея каква кухня биха желали.

Жилището се намираше в тухлен блок старо строителство, и беше за основен ремонт. Имаше възможност да се премахнат някои стени в дневната и кухнята, за да се получи по-отворено и просторно помещение, което би било по-удобно за нуждите на семейството.

Кухня Леда – нежна елегантност в гр. Бургас

Тъй като готвенето е важна част от живота на това семейство, а двете малки момиченца участват с огромно желание в ритуала по приготвяне на храна, трябваше да изпълним желанието на домакинята да има много място за съхранение на буркани с подправки, сервизи за хранене, и множество дребни уреди за готвене.

Беше късна пролет, когато взехме размери, изговорихме възможните варианти за разпределение на кухнята, и докато семейството се занимаваше с цялата дейност по планирането и изпълнението на ремонта, ние започнахме да работим по проекта на кухнята.

Няколко пъти изменяхме проекта, съобразявайки се с възникналите проблеми, и взетите решения от клиентите в процеса на ремонт. Наложи се ние да се съобразим с поставените от водопроводчика тръби и изводи за вода, които определиха местата на мивката и съдомиялната, но изводите за контакти и  ключове бяха направени според нашия проект.

Доста пъти променихме също размери, предназначение и визия на шкафовете. Съдействахме и в решението дали в кухнята да има остров, или да се сложи трапезна маса. Клиентите доста време се колебаха и относно цвета и материала на кухнята, накрая решиха да бъде фрезован МДФ,  боядисан със специфичен цвят по NCS картел.

Кухня Леда – нежна елегантност в гр. Бургас

Беше ранна есен, когато събрахме оферти за производство и монтаж на кухнята, от местни и софийски фирми. Съдействахме при избора на мелница за отпадъци, която се монтира на сифона на мивката, пристигнаха и новозакупените мивка, смесител, и електроуреди.

Беше зима, когато монтажът започна. Извършихме го заедно със софийска мебелна фирма, като се наложи два или три пъти да пътуваме до Бургас, но накрая нашите доволни клиенти посрещнаха коледните празници в нов и уютен дом, с мечтаната прекрасна кухня.

Кръстихме кухнята Леда, по името на първородната им дъщеря, защото се получи също толкова нежна и елегантна, като нея.