Дневна с кухня Моника

Дневна с кухня Моника е наш проект за цялостно обновяване на дневна, част от тристаен апартамент в тухлен блок.

Студио Ди Сайн първоначално беше ангажирано да изготви идеен и технически проект за ремонта, а впоследствие се зае и с организацията по неговата реализация.

Основната цел на дизайна беше да повишим качеството на живот на нашите клиенти, като направим дневната им по-съвременна и по-стилна, както и по-визуално изчистена.

По-добрата организация на обзавеждането много помага за концентрацията при работния процес, особено ако се налага той да се случва от кухнята.

Дневна с кухня Моника

Красивият акцентен фототапет беше специално поръчан,  и определи не само цветът на стените, но и дамаската на новия диван.

Оптимизирахме функционалността на мебелите, според възможностите, които ни предоставяше стаята. Увеличихме височината на горен ред кухненски шкафове, разширихме кухнята с още един шкаф, вградихме хладилника и кофата за боклук, сменихме фурната и абсорбатора с по-добри модели, премахнахме отворените рафтчета. Разместихме контактите, премахнахме мебелните луни и монтирахме лед лента със сензор за близост.

Съобразихме се с желанието на клиентката да направим окачен таван по обиколката на стаята, в който да вградим луни, но поради архитектурните особености на помещението, го ограничихме само до 3 стени, и му направихме по-интересна, неправилна форма.

Поставихме луните над ъгловия диван, като ги вързахме към самостоятелен ключ за осветление. Подменихме и осветителните тела на тавана с лед рингове, като се постарахме да направим дневната по-светла.

Професионална строителна бригада изработи окачения таван и коригира цялата електроинсталация на дневната спрямо новите места на ключове, контакти, и осветителни тела. Освен това, шпаклова, пребоядиса, залепи избрания фототапет, монтира ТВ и електроуреди, и всичко това извърши качествено, и в срок.