Кухня и домашен офис в едно

Кухня и домашен офис в едно е проект на семпла линейна кухня от ПДЧ. Цветът на шкафовете е Дъб Небраска Натур, а термоплота Чиполино Сив Мрамор, на Егер.

В кухнята сме предвидили много място за съхранение на посуда, прибори и домакински потреби. В чекмеджетата до пералнята ще се съхраняват праха за пране, битова химия, гъби за миене и пр.

В чекмеджетата отляво на фурната сме осигурили място за прибори, кухненски текстил и хартии. Отдясно поставихме бутиларник с цел правилна организация и съхранение на високи бутилки и буркани.

Мивката е с две корита и един смесител, произведена от инокс. В шкафа под нея е мястото за съхранение на готварски съдове, а в съседния шкаф са сервизите за поднасяне на храна.

На горния ред разчупихме визията посредством отворени рафтчета за чаши, вазички и красиво аранжирани буркани. Тъй като височината на горния ред е голяма, разделихме шкафовете на горна и долна част. Вратичките на долната част се повдигат и задържат нагоре посредством механизмите на фирма Блум, а вратичките на горната се контролират посредством плавни панти.

Електроуреди за вграждане на марките Teka и Gorenje, комбинирана пералня със сушилня, както и хладилник с внушителни размери допълват оборудването на тази елегантна кухня.

Кухня и домашен офис в едно

За офис -къта използвахме малко помещение в съседство, което се явява нещо като естествено продължение на кухнята. Вместо трапезария, желанието на клиентката беше там да има ъглова етажерка с бюро, както и допълнителен шкаф за обувки.

Съобразихме се с това желание и създадохме обзавеждане за офис, което да удовлетворява напълно нейните изисквания.

Изнесохме принтера леко встрани от бюрото, за да осигурим максимално място за комфорт при работа с лаптоп и документи, и го поставихме върху шкафа за обувки.

Височината на етажерката я съобразихме с тази на кухнята, и направихме в нея няколко шкафа със затворени врати, в които могат да се съхраняват доста неща.

Материал – ПДЧ, цвят и размери – по желание на клиента, идея – студио DY’SIGN