Дневна с кухня Кирил

Дневна с кухня Кирил се намира в двустаен апартамент, в новостроящ се тухлен блок в кв. Дружба. Клиентът първоначално се свърза с нас, за да направим проект на кухнята, впоследствие допълнихме интериора и с проект на дневния тракт.

Дневната е със стени 6,9м по дългата страна, и 3,8м по късата, с площ около 26м².  Подовата настилка е комбинация от гранитогрес и ламинат, а за стените сме използвали латекс на марката Дулукс.

За корпуса и вратичките на кухнята сме използвали ПДЧ – за долния ред цвят Прахово сиво, за горните 2 реда – Дъб Канзас Кафяв, на Егер. Термоплота и стенния гръб са на Кроношпан, модел Venato.

Дневна с кухня Кирил

Долният ред се състои от шкаф с 4 чекмеджета, шкаф за голяма мивка, шкаф за фурна, и два шкафа с рафтове от двете страни на фурната. В шкафа под мивката е предвидено място за вграден кош за отпадъци. Движението на вратите и чекмеджетата е плавно и безшумно.

Горният ред се състои от два реда шкафове без дръжки, всеки с височина 60см. По-горният ред е издаден напред, за да може на дъното му да се постави лед лента за допълнително осветление. Той има странично отваряне на вратичките и пуш механизми, а по-долния ред е с удължени под дъното вратички, и отваряне нагоре. Всички електроуреди са вградени, без хладилника.

Странично от кухнята сме сложили тесен шкаф за красиви чаши и специални напитки. Завършваме кухненската част с бар-маса и два бар-стола.

За всекидневната част се доверихме на оригинален диван Виго, с функция сън и дължина 223см, и удобно кресло от същата серия. Проектирахме ТВ секция, този път в комбинация на ПДЧ с MDF и матирано стъкло за вратичките.

Холната масичка, табуретките-столчета и етажерките тип „щайга“ са препратка към индустриалния стил, и представляват комбинация на пдч Дъб Канзас кафяв с прахово боядисан метал. Към столчетата добавихме и едно по-високо столче, тип помощна масичка, услужливо поставена между дивана и креслото.

Оставихме тавана чист, без да правим окачени елементи и излишни декорации по него. За удобство при ползване на осветлението добавихме девиаторен ключ в близост до дивана. Окачихме завеси, декорирахме, и остана да се впуснем в реализацията на проекта.