Класическа спалня в романтично синьо

Класическа спалня в романтично синьо е създадена за стая в панелен софийски блок, близо до входа на Южен парк. Трябваше да проектираме дизайн на спалня, вградена в етажерка, без обаче да отнемаме от пространството над главите на спящите хора, както и да допълним обзавеждането с нов работен кът за домакинята.

Клиентите бяха двойка на средна възраст, с дълъг семеен живот, и доста противоречия в желанията.

Класическа спалня в романтично синьо

Променихме цвета на стените, от бледосиво към наситено романтично синьо. С акцентната по-светла стена балансирахме цветовете в стаята, за да не се получи тежко усещане. Стената е достатъчна сама по себе си, успокоява и предизвиква погледа да се зарейва, търсейки отмора след напрегнатия работен ден.

Добавихме полилей и нощни лампи в традиционен класически стил, на фирма Maytoni. Картината над леглото също е в класически стил, макар и абстрактен. Представлява репродукция на известна картина на Василий Кандински, рисувана преди близо сто години.

Мебелите в спалнята са от ламинирано ПДЧ, двойно слепено, с цветове – Дъб Небраска и Платинено бяло, на фирма Егер. Размерите на матрака са 160/200см, с амортисьорен механизъм за повдигане и място за багаж под него.

Зад спалнята поставихме ракла за завивки, свързана с по един скрин от всяка страна на леглото. Скринът играе ролята и на нощно шкафче, всяко с по четири чекмеджета. Раклата се отваря нагоре, с вкопани дръжки в капака.

Вместо гардероб, в спалнята има висока до тавана етажерка. Когато в нея зад вратичките се прибират сгънати дрехи, тя играе ролята и на гардероб. В същото време, предлага и достатъчно място за книги, снимки и сувенири.

Бюрото е голямо, с дълбочина 70см и ширина 150см. В него има чекмедже за канцеларски пособия, място за компютър и принтер, и е свързано с малка етажерка за книги.