Класическа спалня в романтично синьо

Проектът “Класическа спалня в романтично синьо” е вдъхновен от стая в панелен софийски блок, близо до входа на Южен парк. Нашата роля в проекта беше да създадем дизайн на спалня, вградена в етажерка, без обаче да отнемаме от пространството над главите на спящите хора, както и да допълним обзавеждането с нов работен кът за домакинята.

Клиентите бяха двойка на средна възраст, с дълъг семеен живот, и доста противоречия в желанията. Въпреки че не беше нужно да създаваме интериорен дизайн, ние решихме да доразвием проекта с няколко идеи. 

Класическа спалня в романтично синьо

Освен че проектирахме мебелите, променихме цвета на стените – от тяхното реално бледосиво към наситено романтично синьо. С акцентната по-светла стена балансирахме цветовете в стаята, за да не се получи тежко усещане. Стената е достатъчна сама по себе си, успокоява и предизвиква погледа да се зарейва, търсейки отмора след напрегнатия работен ден.

Добавихме полилей и нощни лампи в традиционен класически стил, на фирма Maytoni. Картината над леглото също е в класически стил, макар и абстрактен. Представлява репродукция на известна картина на Василий Кандински, рисувана преди близо сто години. 

Мебелите в спалнята са от ламинирано ПДЧ, с цветове – Дъб Небраска и Платинено бяло, на фирма Егер.

Кликнете на бутона “Виртуална реалност”,  за да видите 360-градусовата панорама на проекта “Класическа спалня в романтично синьо”

Спалнята е с двойнослепени плочи от ПДЧ, за по-голяма стабилност и издръжливост. Размерите на матрака са 160/200см, с амортисьорен механизъм за повдигане и място за багаж под него.

По цялата дължина на стената зад спалнята поставихме ракла за завивки, свързана с по един скрин от всяка страна. Скринът играе ролята и на нощно шкафче, всяко с по четири чекмеджета. Раклата се отваря нагоре, с вкопани дръжки в капака.

Вместо гардероб, в спалнята има висока до тавана етажерка. Когато в нея зад вратичките се прибират сгънати дрехи, тя играе ролята и на гардероб. В същото време, предлага и достатъчно място за книги, снимки и сувенири. 

Бюрото е голямо, с дълбочина 70см и ширина 150см. Предлага чекмедже за канцеларски пособия, място за компютър и принтер, и е свързано с малка етажерка за книги. 

Разгледай още спални…