Портманто и вграден гардероб в ниша

Апартамент „Канела“

Обзавеждането за коридор в едностаен апартамент „Канела“, се състои от портманто и вграден гардероб в ниша. За основния ремонт на този апартамент ви разказахме подробно в тази публикация. В нея можете да видите и галерия с подбрани снимки на целия апартамент.

Портмантото е близо до всички останали помещения в апартамента, и е многофункционално. Състои се от няколко основни модула – гардеробче с вратички и чекмеджета за дрехи, пейка за сядане, закачалка за връхни дрехи.

Понеже се намира почти пред вратата на банята, предвидихме в него да има и част със скрит кош за пране. Вратичката на шкафа е оставена леко по-къса, за проветрение на дрехите в коша, а самия кош може да се накланя и сваля при нужда.

Портманто и вграден гардероб в ниша

Вграденият гардероб се намира в нишата между коридора с портмантото и кухнята. Състои се от няколко функционални отделения.

Лявата му част е свободна от рафтове, и в нея могат да се прибират дъска и ютия за гладене, домакинска стълба и висока прахосмукачка.

Дясната му част е с рафтове за сгънати дрехи и бельо.

В средната част се намира лостът за закачалки, а под него сме оставили малко празно място за поставяне на куфари и кутии за обувки. Всяка част на гардероба си има съответстваща надстройка – за прибиране на одеяла, зимни дрехи и рядко ползвани багажи.

Коридор „Канела“ – реализация

Гардеробът в нишата се изработи така, както беше проектиран, без промени в дизайна. Портмантото обаче претърпя известни изменения, откъм разпределение и декорация на цветовете. Скритият кош за пране отпадна, а чекмеджетата в гардеробната част бяха заменени с вратички.

Материал – ПДЧ, цвят и размери – по желание на клиента, идея и реализация – студио DY’SIGN

Разгледай още от Апартамент Канела

Виж още дневни и кухни