Портманто и вграден гардероб в ниша

Апартамент “Канела”

Представяме ви проектът за коридор в едностаен апартамент “Канела”, за чийто основен ремонт ви разказахме подробно в тази публикация. От нея ще разберете и какви са предимствата да наемете интериорен дизайнер, особено ако не знаете как (или не искате) сами да планирате и организирате всички необходими процеси и подизпълнители.

Портмантото, което можете да видите на снимките, е близо до всички останали помещения в апартамента, и е многофункционално.

Състои се от няколко основни модула – гардеробче с вратички и чекмеджета за дрехи, пейка за сядане, закачалка за връхни дрехи. Понеже е почти пред вратата на банята, предвидихме в него да има и част със скрит кош за пране. Вратичката на шкафа е оставена леко по-къса, за проветрение на дрехите в коша, а самия кош може да се накланя и сваля при нужда.

Портманто и вграден гардероб в ниша

Вграденият гардероб се намира в нишата между коридора с портмантото и кухнята. Състои се от няколко функционални отделения.

Лявата му част е свободна от рафтове, и в нея могат да се прибират дъска и ютия за гладене, домакинска стълба и висока прахосмукачка. Дясната му част е с рафтове – за сгънати дрехи и бельо. В средната част имаме лост за закачалки, а под тях сме оставили малко празно място за поставяне на куфари и кутии за обувки. Надстройката пък се ползва за прибиране на одеяла, зимни дрехи и рядко ползвани багажи.

Портманто и вграден гардероб в ниша – реализация

По- долу можете да видите реализацията на коридор “Канела”. Гардеробът в нишата се изработи така, както беше проектиран, без промени в дизайна. Портмантото обаче претърпя известни изменения, откъм разпределение и декорация на цветовете.

Материал – ПДЧ, цвят и размери – по желание на клиента, идея и реализация – студио DY’SIGN

Разгледай още от Апартамент Канела