Kухня с остров Силвия

Кухня с остров Силвия е проектирана за къща, близо до гр. София. В къщата вече имаше прокарани газова и водопроводна инсталации, но електрическата още не беше определена. Клиентите имаха нужда от помощ кое е най-оптималното разпределение на шкафовете, като желаеха мивката да бъде под прозореца.

Материалът за лицето и видимите части е мдф мат, цвят перлено бяло, с фрезовани дръжки. Корпусът е от ПДЧ, има вградени електроуреди и хладилник Side by side. Работният плот, както и стенния гръб са термоустойчиви, на фирма Егер. Цветът на работния плот е Дъб Халифакс Табак, а цветът на гърба – Тиволи Беж.

Кухнята е с размери 3,9на 1,80м, заедно с хладилника. Целта на острова е да предложи допълнителен работен плот, както и място за почивка и едно питие.

Кухня с остров Силвия

За долният ред използвахме електрическа фурна с пара, комбиниран газов плот за вграждане с индукция, малка съдомиялна и механизъм за вграждане тип бъбрек, за да оползотворим „глухия“ ъгъл.

За по-голяма функционалност добавихме изтегляща се кошница за бутилки и буркани до фурната, вграден кош за боклук под мивката и скрито чекмедже за прибори в шкаф с дълбоки чекмеджета за съдове.

Избрахме мивка от тъмнобежов фатгранит, като я съчетахме с предварително закупения смесител. В острова пък събрахме 4 еднакви чекмеджета с пълно изтегляне и плавно прибиране.

Горните шкафове разделихме на 2 реда, с нормална дълбочина. Вратичките на горния ред се отварят нагоре, с механизми Aventos на фирма Blum, а за долния ред използвахме странично отваряне с tip-on механизъм, пак на Blum.

Материал – ПДЧ и МДФ, цвят и размери – по желание на клиента, идея – студио DY’SIGN