Японска дневна с вкус на шоколад и матча чай

Япония e далечна и екзотична за нас страна, но с много характерен начин на живот, и специфичен стил на обзавеждане. Повече за това какво представлява японският стил на обзавеждане, можете да прочетете в блога ни, а сега ще ви разкажем повече за този интересен проект.

Бяхме поканени от млада двойка да направим японски интериор в модерен стил на тяхната дневна с кухня. Имахме помещение с Г-образна форма и големина 30кв.м, със северозападно изложение и високи прозорци.

Японски интериор на дневна с кухня – визуализации

По желание на клиентите, ТВ секцията изработихме от ПДЧ, сходно на цвета на кухнята. Стилово свързахме нейния дизайн с решетъчната форма на горните кухненски вратички.

Разбира се, големият телевизор е задължителен, а за удобно сядане на кафе пред него, подбрахме голям модулен диван Шимао, тапициран по поръчка в цвят матча. Добавихме фунционален лампион с рафтчета до него.

Декорирахме с усмихната котка Манеки Неко холната масичка по поръчка, за да привлечем в дома късмет и положителни емоции.

Добавихме за разкош фототапет в японски стил като елегантен арт акцент, който освежава стилово интериора, а наследствената картина от художника Христо Бараковски намери своето място на същата стена, сякаш е била рисувана специално за нашият японски интериор.

За трапезарията се спряхме на двойно разтегателна трапезна маса за 12 човека.

Японска дневна с вкус на шоколад и матча чай – реализация

Тъй като клиентите си бяха харесали, и вече закупили хладилник със стъклени врати с цвят ванилия, това наложи да подберем подходящи за него по цвят електроуреди – декоративен абсорбатор и фурна.

Избрахме контрастен шоколадов цвят за кухнята, с лице от пръскан МДФ, и корпус от ПДЧ в същия цвят. Решетката на горните кухненски вратички в комбинация с матово стъкло е в пълно съзвучие с чистите и правоъгълни форми, изисквани от японския стил.

Добавихме кухненски смесител и дръжки в цвят старо злато, и термоплот мрамор Латина, на фирма Егер.