Японска дневна с вкус на шоколад и матча чай

От няколко години живо се интересуваме от темата Япония, далечна и екзотична за нас страна, но с много характерен начин на живот и специфичен стил на обзавеждане.

Затова горещо прегърнахме идеята на млада двойка от гр. София да направим японски интериор на тяхната дневна с кухня, но в модерен стил. Темата на проекта Японска дневна с вкус на шоколад и матча чай съвсем естествено се появи и доразви.

Японска дневна с вкус на шоколад и матча чай – визуализации

Повече за това какво представлява японският стил на обзавеждане, можете да прочетете и в блога ни, а сега ще ви разкажем повече за този интересен проект.

Имахме помещение с Г-образна форма и големина 30кв.м, със северозападно изложение и високи прозорци. За момент се изкушихме от идеята за завеси тип „японски стени“, но клиентите предпочетоха традиционните завеси.

Тъй като те вече си бяха закупили хладилник със стъклени врати с цвят ванилия, това наложи да подберем подходящи за него по цвят електроуреди. Вградихме фурна с каталитични панели за по-лесно почистване, готварски плот и малка съдомиялна.

Кликнете на бутона “Виртуална реалност”,  за да видите 360-градусовата панорама на проекта “Японска дневна с вкус на шоколад и матча чай“

Покрай цвета на електроуредите, дойде идеята да създадем шоколадова кухня от МДФ и ПДЧ. Решетката на горните кухненски вратички в комбинация с матово стъкло отваря нашата шоколадова кухня и е в съзвучие с чистите и правоъгълни форми, изисквани от японския стил. Същата решетъчна форма повторихме в интериорната врата и секцията в дневната част.

Добавихме дръжки в цвят старо злато, и термоплот мрамор Латина, на фирма Егер. Завършихме кухненската част с двойно разтегателна трапезна маса за 12 човека.

Японска дневна с вкус на шоколад и матча чай – реализация

В дневната част заложихме на голям и удобен модулен диван Шимао, естествено тапициран по поръчка в цвят матча чай. Добавихме фунционален лампион с рафтчета до него. Разбира се, големият телевизор е задължителен.

Усмихната котка Манеки Неко маха от холната масичка по поръчка на своите собственици, за да привлече в дома им късмет и положителни емоции.

Добавихме за разкош фототапет в японски стил като елегантен арт акцент, който освежава стилово интериора, без да се натрапва, и без да омръзва. Наследствената картина от художника Христо Бараковски намира своето място на същата стена, и сякаш е рисувана специално за тази стая и за този интериор.

Разгледай още дневни и кухни

Боксониера АннаБоксониера Анна

Дневна с кухня Надежда

Дневна с кухня МоникаДневна Моника

Кухня ЛедаКухня Леда

Дневна Какао

Кухня КанелаШампанско и мрамор в кухнята

Японска дневна с кухняЯпонска дневна с кухня Павлина

Боксониера КалинаИнтериор проекти -боксониера Калина

Дневна с кухня КирилДневна с кухня Кирил

Кухня с остров СилвияКухня Силвия_странично

Кухня от мдф Гергана

Кухня с домашен офисКухня с домашен офис