Японски интериор с вкус на шоколад и матча чай

Представяме ви нашият идеен проект в японски стил, по който работихме наскоро – дневна с кухня – за млада двойка, живееща в гр. София. От няколко години живо се интересуваме от темата Япония, далечна и екзотична за нас страна, но с много характерен начин на живот и специфичен стил на обзавеждане. Затова горещо прегърнахме идеята да направим японски интериор в модерен стил, а темата на проекта “с вкус на шоколад и матча чай” съвсем естествено се появи и разви. 

Разгледайте галерията със снимки на проекта “Японски интериор с вкус на шоколад и матча чай”

Повече за това какво представлява японският стил на обзавеждане, можете да прочетете и в блога ни, а сега ще ви разкажем повече за този интересен проект.

Проектирахме дневна с кухня в помещение с Г-образна форма, северозападно изложение, 30кв.м, в новостроящ се блок. Северното изложение донякъде беше компенсирано от високите прозорци, но за съжаление варианта за поставяне на завеси тип “японски стени” бързо отпадна, поради особености на помещението. 

Тъй като клиентите вече си бяха закупили хладилник със стъклени врати с цвят ванилия, това наложи да подберем подходящи за него електроуреди, в цвят шампанско. По този начин допълнихме вкусът на шоколада в цвета на кухнята и му придадохме щипка лукс. Вградихме фурна с каталитични панели за лесно почистване, готварски плот с два котлона и една разширяема зона, малка съдомиялна и две изтеглящи се кошници, а под мивката предвидихме проточен бойлер, понеже апартамента не е топлофициран. Добавихме дръжки в цвят старо злато, и термоплот мрамор Латина.

Решетката на горните кухненски вратички в комбинация с матово стъкло допълнително отваря нашата шоколадова кухня и е в съзвучие с чистите и правоъгълни форми, изисквани от японския стил. Същата решетъчна форма повторихме в интериорната врата и секцията в дневната част. Завършихме кухненската част с двойно разтегателна трапезна маса за 12 човека, която е доказала своите качества и при други наши проекти

В дневната част заложихме на голям и удобен модулен диван Шимао, естествено тапициран за нашите нужди в цвят матча чай. Добавихме фунционален лампион с рафтчета до него, холна масичка по поръчка, откъдето една усмихната котка Манеки Неко маха на своите собственици, за да привлече в дома им късмет и положителни емоции. Разбира се, не може без голям телевизор срещу дивана, а секцията покрай него се ръководи отново в стила на нашия японски интериор.

И накрая, нашият любим елемент в дневната – фототапета – елегантен арт акцент, който освежава стилово интериора, без да се натрапва и без да омръзва. Наследствената картина от художника Христо Бараковски намира своето място на същата стена, и сякаш е рисувана специално за тази стая и за този интериор.

Срещнахме голямо предизвикателство да намерим подходящо осветление за тавана, което да отговаря на нашия стил, но да не трябва да се прави по поръчка. Оказа се, че на нашия пазар почти нямаме избор на големи квадратни или правоъгълни лампи. Но пък попаднахме на български производители на прекрасни, ръчно правени настолни “шоджи” лампи. Ако обзавеждахме спалня, със сигурност щяхме да се възползваме от тях.

Можем още много да ви разказваме за нашата дневна с японски интериор, но по-добре сами разгледайте нейните снимки или виртуалната реалност, която ви подготвихме. 

А ако сега обзавеждате нова кухня или цял апартамент, свържете се с нас. Ние ще ви направим красив и изпълним проект, ще ви дадем оферта за производство и ще ви помогнем с реализацията. Нека заедно направим светът по-уютен и красив, започвайки от Вашия дом!

ПРОЕКТИРАНЕ НА МЕБЕЛИ ОТ СТУДИО DY’SIGN

Кухня с остров СилвияDY'SIGN
Красива малка кухня от мдф - колаж