Баня Дружба – нов живот за старата баня

Ще ви разкажем за един ремонт на баня, намираща се в софийския квартал „Дружба“. Тази баня беше с напукани плочки, паднал таван, лята циментова вана и нефункционално обзавеждане.

Изкъртихме старите плочки и положихме нова мазилка на тавана. Преработихме ВиК инсталацията съобразно новите батерии за мивката и душа, подменихме водомерите с нови.

Коригирахме електрическата инсталация с цел поставяне на ново осветление, скрихме висящите кабели и монтирахме по-модерен и тих вентилатор.

Баня Дружба_преди

Едно от най- важните неща, които направихме преди поставянето на плочките, беше подготовката на стените и пода с хидроизолация и лента по ъглите. Хидроизолацията е много важна част от ремонта и предотвратява течове и бъдещи проблеми. Никога не я пропускайте при вашия ремонт на баня, за да не ви се налага да разбивате плочки, защото на съседите им е протекло.

Специално внимание отделихме на ваната, понеже собствениците много държаха да я запазим. Залепихме новите плочки върху старите, тъй като имаше опасност да разрушим цялата вана, ако ги бяхме изкъртили. Оформихме, разширихме и защитихме нейните ръбове с алуминиеви ъгли. Почистването на ваната стана по-лесно, тъй като с по-големите плочки намалихме броя на фугите.

Баня Дружба

В процеса на работа клиентите решиха да се откажат от монтаж на полуботуш под мивката, с цел по-лесен достъп до сифона в случай на почистване.

Поставихме ново, по-удобно и прибрано шкафче за тоалетни принадлежности, изработено по поръчка от пвц. Поставихме по- модерно и голямо огледало. Преценихме, че вратата на банята е здрава, и само я освежихме с бяла боя.

Изпълнихме старата баня „Дружба“ по всички строителни стандарти, и с най-качествени материали, възраждайки я за нов живот!

Разгледай още бани

Баня ЖанаЖана

Баня Злато и конякЗлато и коняк

Баня АннаАнна баня

Баня Калина
Интериор проекти - Баня Калина

Баня КакаоИнтериор проекти - Апартамент Какао_дневна с кухня

Баня КакаоИнтериор проекти - Апартамент Какао_дневна с кухня

Баня Канела
Проекти - Апартамент Канела_баня

Баня ДаринаИнтериорни проекти - Баня Дарина

Баня ДружбаИнтериор проекти - Баня Дружба