Баня Дружба – нов живот за старата баня

Ще ви разкажем за един ремонт на баня, намираща се в софийския квартал “Дружба”. Тази баня беше с напукани плочки, паднал таван, лята циментова вана и нефункционално обзавеждане.

Изкъртихме старите плочки и подготвихме тавана за полагане на нова мазилка, тъй като собствениците не желаеха да правим окачен таван.

Преработихме ВиК инсталацията съобразно новите батерии за мивката и душа, подменихме водомерите с нови. Коригирахме електрическата инсталация с цел подмяна и поставяне на ново осветление, скрихме висящите кабели и монтирахме нов, по-модерен и тих вентилатор. 

На снимките по-долу можете да видите състоянието на баня Дружба преди ремонта, както и нейната 3д визуализация. 

Едно от най- важните неща, които направихме преди поставянето на плочките, беше подготовката на стените и пода с хидроизолация и лента по ъглите. Това е много важна дейност за предотвратяване на течове и бъдещи проблеми, никога не я пропускайте при вашия ремонт на баня. Много хора си я спестяват, и след време им се налага да разбиват пода или стените, защото на съседите им е протекло.  

Специално внимание отделихме на ваната, понеже собствениците много държаха да я запазим. Оформихме, разширихме и защитихме нейните ръбове с алуминиеви ъгли. Залепихме новите плочки върху старите, тъй като имаше опасност да разрушим цялата вана, ако ги бяхме изкъртили. Броят на фугите драстично намаля, с което и почистването на ваната стана по-лесно.

Баня Дружба – нов живот за старата баня

В процеса на работа клиентите решиха да се откажат от монтаж на полуботуш под мивката, с цел по-лесен достъп до сифона в случай на почистване. Проектирахме и изработихме ново, по-удобно и прибрано шкафче за тоалетни принадлежности. Поставихме по- модерно и голямо огледало. Преценихме, че вратата на банята е здрава и само я освежихме с бяла боя. 

Така възродихме старата баня “Дружба” за нов живот, създавайки едно чудесно място за къпане, отпускане и почивка. Получи се прекрасна баня, изпълнена по всички строителни стандарти и с най-качествени материали за висок стандарт на живот!