Баня “Дружба” – нов живот за старата баня

Ще ви разкажем за един ремонт на баня, а именно за банята, която нарекохме “Дружба” – по името на софийския квартал, в който се намира. Тя се нуждаеше от тотален ремонт, тъй като беше с напукани плочки, паднал таван, лята циментова вана и нефункционално обзавеждане. Изкъртихме старите плочки и подготвихме тавана за полагане на нова мазилка, тъй като собствениците не желаеха да правим окачен таван. Преработихме ВиК инсталацията съобразно новите батерии за мивката и душа, подменихме водомерите с нови. Коригирахме ел. инсталацията с цел подмяна и поставяне на ново осветление, скрихме висящите кабели и монтирахме нов, по-модерен и тих вентилатор. На снимките по-долу можете да видите състоянието на банята преди ремонта, както и да разгледате нейните 3d визуализации. 

3d визуализация на проекта

В процеса на работа клиентите решиха да се откажат от монтаж на полуботуш под мивката, с цел по-лесен достъп до сифона в случай на ремонт. Проектирахме и изработихме ново, по-удобно и прибрано шкафче за тоалетни принадлежности. Поставихме по- модерно и голямо огледало. Преценихме, че вратата на банята е здрава и само я освежихме с бяла боя. Едно от най- важните неща, които направихме преди поставянето на плочките, беше подготовката на стените и пода с хидроизолация и лента по ъглите. Това е много важна дейност за предотвратяване на течове и бъдещи проблеми. Много хора си я спестяват, след което им се налага да разбиват плочки, защото на съседите им тече. Специално внимание отделихме на ваната, понеже собствениците много държаха да я запазим. Оформихме, изравнихме и защитихме нейните ръбове с алуминиеви ъгли, както и намалихме драстично броя на фугите за почистване. 

 Така възродихме старата баня “Дружба” за нов живот, създавайки едно чудесно място за къпане, отпускане и почивка. Нейните собственици наистина инвестираха известни финансови средства, но резултатът напълно си заслужаваше. Получи се прекрасна баня, изпълнена по всички строителни стандарти и с най-качествени материали за висок стандарт на живот!