БОКСОНИЕРА КАЛИНА

Боксониера Калина представлява малък, еднопространствен апартамент от 30м² в кв. Младост 2, гр. София, на който извършихме цялостен ремонт, но с частична реализация на проекта, само в банята.

Боксониера Калина – снимки ПРЕДИ

Таванът на банята беше с различна височина спрямо пода, която решихме да изравним с конструкция окачен таван. Вградихме осветителните луни, а над тавана предвидихме окабеляване за хоризонтален бойлер.

Стените също нямаха нито един прав ъгъл, и нито една стена не отговаряше по своите размери на срещуположната стена. За да не стесняваме още повече банята, като слагаме гипскартон и на тях, изправихме ги с повече материал под плочките, доколкото беше възможно.

Преработихме цялата съществуваща електро и ВиК инсталация – пуснахме тръби за бойлер, и направихме изводи за него, обновихме тръбите и сменихме водомерите.

Следвайки идеята да отделим душ зоната от банята посредством праг със стъклен параван, поставихме допълнителен, втори сифон. Поради ограниченията в бюджета обаче, оставихме покупката на бойлер напред в бъдещето, а паравана беше сменен със завеса за баня.

Плочките, които използвахме, бяха избор на клиентите ни –  полски, Artiga, от голям строителен хипермаркет.

За обзавеждането се спряхме на моноблок и смесители от Видима, както и на мивка и полуботуш на Коло. За съхранение на тоалетни принадлежности проектирахме ПВЦ шкаф с огледална вратичка.

Монтирахме бяла ПВЦ врата, по предварително взети размери, огледална откъм коридора. Сменихме отварянето ѝ да бъде навътре към банята, за да не се засича с входната врата на апартамента.

Боксониера Калина – Баня

Кухнята беше в тъмната част на апартамента. Почти изцяло затворена, освен врата към антрето, тя имаше само едно мъничко прозорче високо на стената, която я разделяше от стаята. Изкъртихме стената под прозорчето и разширихме отвора, за да направим вход за кухнята, а на мястото на кухненската врата в антрето изградихме ниша, в която вградихме гардероб.

Преработихме ВиК тръбите и в кухнята, като ги прибрахме в стените, оставихме достъп до водомерите. Измазахме, шпакловахме фино, и боядисахме с финландски латекс. Последва монтаж на ламинат, помогнахме и с избора и монтажа на лампи…

И стигнахме дотук, понеже в апартамента се нанесе наемател.

Боксониера Калина – визуализации