БАНЯ КАЛИНА

Баня Калина е част от Боксониера Калина, на която освен проект за интериорен дизайн, извършихме и тотален ремонт. Тук ще ви покажем само реализацията на проекта ни за баня. Получи се доста приятна и свежа баня в зелено, идеална за отмора и зареждане на сетивата.

Банята беше около 2.5м², в окаяно състояние, цялата в паяжини, с мозайка на пода и паднали стенни плочки, без елементарни удобства… Освен това, беше и доста крива. Нямаше нито един прав ъгъл, и нито една стена, която да отговаря по своите размери на срещуположната стена. Таванът също беше с различна височина спрямо пода.

Баня Калина

Проблемът с различната височина го решихме с окачен таван. В него вградихме осветителните луни, а над тавана предвидихме окабеляване за хоризонтален бойлер.

За да не стесняваме още повече банята, като слагаме гипскартон и на стените, тях ги изправихме, доколкото беше възможно, с повече материал под плочките.

Преработихме цялата съществуваща електро и ВиК инсталация, с цел да създадем основа за монтаж на бойлер. Обновихме тръбите, сменихме водомерите. Следвайки идеята да отделим душ зоната от банята посредством праг със стъклен параван, поставихме допълнителен, втори сифон. Поради ограниченията в бюджета обаче, оставихме покупката на бойлер напред в бъдещето, а паравана беше сменен със завеса за баня.

Плочките, които използвахме, бяха избор на клиентите ни –  полски, Artiga, от голям строителен хипермаркет. За обзавеждането се спряхме на моноблок и смесители от Видима, както и на мивка и полуботуш на Коло. За съхранение на тоалетни принадлежности проектирахме и доставихме ПВЦ шкаф с огледална вратичка.

Монтирахме бяла ПВЦ врата, по предварително взети размери, огледална откъм коридора. Сменихме отварянето ѝ да бъде навътре към банята, в противен случай се засичаше с входната врата на апартамента. За повече пространство в коридора, сменихме и отварянето на входната врата – към етажа, вместо към банята.

Разгледай още бани

Баня Калина
Интериор проекти - Баня Калина

Баня Анна

Баня ДружбаИнтериор проекти - Баня Дружба

Баня КакаоИнтериор проекти - Апартамент Какао_дневна с кухня

Баня КакаоИнтериор проекти - Апартамент Какао_дневна с кухня

Баня Канела
Проекти - Апартамент Канела_баня

Баня ДаринаИнтериорни проекти - Баня Дарина